Lundamobyggen har mistet 150 timer med trening i høst med tette bihuler, er såpass på fote igjen at han tirsdag reiser med landslaget til Val Senales i Italia for en to uker lang høydesamling.

- Jeg har trent over en uke nå, sier Magnus Stensås på telefon til Trønderbladet.

Lett å bli overivrig

Han har fått foreskrevet et treningsopplegg fra landslagsledelsen som skal holde ham litt igjen. Ette fire-fem uker på sofaen er faren tilstede for at en blir overivrig og begynner å trene for hardt.

- Vi har lyst til å ta igjen trening, selv om vi vet at det ikke går. Likevel tenker vi sånn, forteller han.

Han gjennomførte et par referanseøkter forrige uke som viste at formen er, om ikke pill råtten, langt unna der han ønsker å være.

- Det var sinnssykt tungt i starten, men jeg har kommet meg opp på et greit treningsnivå. Men jeg gikk en intervall økt med utøvere som normalt er et par hakk under meg og da hadde jeg mer enn nok med å holde følge. Da jeg gikk samme økt med Didrik (Tønseth), Niklas (Dyrhaug), Petter Northug og Emil Iversen i sommer holdt jeg helt inn. Nå hadde jeg mer enn nok med å holde følge. Der og da er det tungt, men jeg forsøker å visualisere at det er et viktig skirenn. Jeg prøver å tenke at det går bedre enn det gjør, sier han.

Høydeprosjekt

24-åringen forventer ikke å være tilbake i godt, gammelt slag før på starten av nyåret. Men hvis kroppen responderer bra på høydetreningen, er det ikke utelukket at han kan gå et og annet bra skirenn også i starten av sesongen. Han hadde egentlig ikke tenkt å delta på høydesamlingen, men ønsket å delta siden Olympiatoppen holder på med et høydeprosjekt.

- Det er tatt masse prøver av oss i forkant i tillegg til at vi gjennomfører fysiske tester for å se hvordan vi responderer på høydetreningen. Utøvere reagerer ulikt på trening i høyden og nå får jeg se om det er verdt å bruke energi på det, sier Stensås.