Det er ikke mange år siden herrelaget til Gimse var i 4. divisjon, og var det beste fotballaget i Gauldalen. I år havnet klubben tredje sist i 5. divisjon, og hadde både Trønder-Lyn og Støren foran seg på tabellen, samt at Melhus spiller i divisjonen over. Om man i tillegg tar med Buvik, som også spilte 4. divisjon, betyr det at Gimse i årets sesong var det femte beste laget i området. Noe har skjedd på Brekkåsen de siste årene.

Etter at klubben rykket opp til 4. divisjon i 2014, har hele 22 seniorspillere forlatt klubben. 20 av disse har lagt skoene på hylla, mens Øyvind Onsøyen og Pål Riaunet begge har gått til Melhus. I dagens seniortropp finner man kun fem spillere som har vært med siden oppturen som endte med opprykk i 2014, og senere nedturen. Anders Olsen og Stian Gran Olsen er to av disse, og begynner nå å se seg lei av at klubbens A-lag ikke blir prioritert.

– Samarbeidet mellom senior og junior har vært altfor dårlig. Vi burde hatt ett seniorlag og ett juniorlag når vi har så få spillere med senioralder som vi har. Nå har vi to juniorlag og ett seniorlag, og dette har vist seg å være et for høyt antall, gjennom at det blir få treninger med god nok intensitet, fordi det blir for mange kamper, mener Stian Gran Olsen.

– I tillegg har det vært litt ulik fotballfilosofi på senior- og juniorlaget, noe som også kan være med å spille en rolle. Det er ikke enkelt om man én kamp skal spille en direkte 4-3-3, før så å skal spille en mer ballbesittende 4-2-3-1 dagen etter, legger Anders Olsen til.

Føler juniorlaget blir prioritert

Seniorgruppa mener også at satsingen mellom de to lagene blir prioritert feil. Da Gimse hadde to kamper igjen av årets sesong, lå de an til å måtte ta poeng enten mot NTNUI 2, eller Tynset 2 i de to siste kampene, for å være sikret å berge plassen.

– Vi visste at Tynset kom til å stille med et sterkt mannskap mot oss, for å berge andrelaget sitt i divisjonen. Derfor hadde vi håpet å kunne slå NTNUI 2 i den nest siste runden, så vi hadde sluppet å dra til Tynset med tanken om at vi måtte vinne. Juniorlaget spilte dog kamp dagen før, og her spilte alle de spillerne som skulle spille for oss dagen etter. Dette gjorde at vi stilte en tynn stall mot NTNUI, og tapte den kampen klart, forteller Gran Olsen.

– Det er mange av juniorspillerne som er veldig gode, og de hever vårt lag betraktelig. Jeg liker å spille med disse gutta, men det er jo klart at når man spiller to kamper på to dager, greier man ikke være på topp gjennom hele kampen den andre dagen, fortsetter Anders Olsen.

De to rutinerte Gimse-spillerne mener A-lagets toppscorer denne sesongen, Erlend Knutsen, er et perfekt eksempel på en spiller som har hatt god nytte av å spille mest på A-laget.

– Erlend har vært vår spiss i år, og spilt meget godt for oss. Han endte vel opp med elleve scoringer i serien, sier Olsen.

– Han er et godt eksempel å bruke. Han har ikke spilt så mye på juniorlaget, ofte bare 15–20 minutter hver kamp. Dette har gitt han et godt overskudd til A-kampene, noe som har resultert i en meget god sesong for hans del, legger han til.

Satser på senior neste år

Leder for Gimse fotball, Vidar Krogh-Albertsen, sier at man ikke er fornøyd resultatmessig med årets sesong for A-laget. Han sier man har planer om å satse hardt på seniorlaget, og lover at Gimse skal komme sterkt tilbake i neste års 5. divisjon, som kommer til å inneholde enda flere lokaloppgjør.

– Vi er ikke fornøyd med å havne der vi havnet på tabellen. Det har vært mange kamper for de spillerne som er i klubben i år, og vi skal sette oss ned å ta en vurdering på hva som har skjedd i nær fremtid, forteller han.

Han vil samtidig benytte anledningen til å skryte av de rundt seniorlaget.

– Alle trenere og spillere på seniorlaget fortjener mye ros, og det står respekt over at de har stått i stormen i hele år. Jeg er positiv for det som skal skje fremover, samtidig som vi må sette oss ned å se på hva som har gått galt, fra å ha rundt 40 seniorspillere for tre år siden, til å stå med knappe ti i dag, sier han.

– Jeg lover dog at Gimse skal slå hardt tilbake i neste års 5. divisjon, og det blir utrolig moro med så mange lokaloppgjør også, legger han til.

Om oppsettet blir optimalt, kan vi i neste års 5. divisjon få et stort antall lag fra området. Buvik kommer ned fra 4. divisjon, Gimse og Trønder-Lyn holder seg i divisjonen, mens både Leik og Rennebu kommer opp fra 6. divisjon.

Tror de kunne rykket opp

Anders Olsen og Stian Gran Olsen mener også at laget har et mye større potensial enn de har vist denne sesongen.

– Jeg tror at om vi hadde stilt med en sterk tropp, med uthvilte spillere til hver kamp, så kunne vi kjempet i toppen av avdelingen. Vi har blant annet spilt veldig gode kamper mot flere av de beste lagene, blant annet Støren som rykket opp, sier Olsen.

Han får støtte av Gran Olsen, som også mener laget kunne rykket opp med en maks-sesong.

– Jeg tror vi kunne rykket opp med de spillerne vi har. I en del kamper i starten av høstsesongen, stilte vi med uthvilte spillere, da juniorlaget ikke hadde noen kamper i løpet av en periode. I disse kampene spilte vi meget godt, og styrte spillet i alle kampene, sier han.

– Denne perioden varte helt til vi møtte Trønder-Lyn, og ble rundspilt. Dagen før denne kampen hadde juniorgutta spilt kamp igjen, og var naturlig nok slitne etter den kampen, fortsetter han.

God dugnadsånd

De to spillerne legger vekt på at de på ingen måte har en intensjon om å kritisere enkeltpersoner. De mener dugnadsånden i klubben er meget god, og de håper at de personene som stiller opp i dag, fortsetter å stille opp for klubben også i fremtiden.

– Det er veldig mange i klubben som gjør en fantastisk dugnadsinnsats. Vi har blant andre trenere som har trent oss i flere år uten å få en krone, samt alle de som sitter i styret og har andre verv i klubben. Det er på ingen måte de som enkeltpersoner vi kritiserer, legger de to spillerne til.