Vandrepokalen som det er snakk om her har sin historie tilbake i 1970-åra, da den ble satt opp i forbindelse med konkurranser i skifeltskyting under områdeøvelser i HV 12302. Inngraveringen på pokalen viser at i 1977 var det Are Kroken som fikk en aksje i pokalen, mens Osvald Andreassen står som pokalvinner i 1979. Siden den gang har pokalen blitt stående i mange år, uten at noen nye navn har blitt skrevet inn på pokalen.

For å avgjøre det framtidige eierskapet til pokalen ble Osvald Andreassen fra Hovin og Are Kroken fra Budal nylig invitert til en vennskapelig skytterduell om hvor den store vandrepokalen skulle havne til slutt. Ansvaret og opplegget for skyting og overrekkelse av pokalen hadde løytnant Olav Solheim og rittmester Ola Aune Hage, områdesjef i HV-område Gaula.

Det kom som en stor overraskelse på begge skytterne at de skulle komme sammen for å konkurrere om den gamle HV-pokalen. Tross alt så har gått noen år siden de har skutt med AG3, men de viste fram at de fortsatt husker på skytterkunnskapene de fikk mens de var i HV.

-For å få en endelig eier av pokalen, bestemte vi oss for at det var mest rettferdig å arrangere en skytekonkurranse mellom Are Kroken og Osvald Andreassen, sier Ola Aune Hage, områdesjef i HV-område Gaula. Kandidatene har skutt en serie på 5-5-10 skudd på 100 meter og begge har skutt med den samme AG3. Så nå er vi glad for å ha fått en verdig vinner av pokalen, og fått den ut av verden.

Resultatet av skytinga på skytebanen i Soknedal viste at Osvald Andreassen var hakket bedre til å treffe blinken enn konkurrenten Are Kroken. De 20 skuddene ga Osvald en sluttpoengsum på 94, mens Are endte på 61 poeng. Dermed fikk HV-pokalen sin framtid hos en glad vinner fra Hovin.

KONKURENTEN: Are Kroken fra Budal tok sin aksje i HV-pokalen på en områdeøvelse i 1977. Derfor var det artig for han å få skyte om pokalen på nytt 40 år senere. Foto: Oddny Opland
SKJØT OM POKAL: Etter å ha skutt 20 skudd med AG3 på 100 meteren endte Osvald Andreassen fra Hovin opp med 94 poeng. Foto: Oddny Opland