I sommer fikk Melhus IL en mail fra Norges største fotballklubb, Rosenborg. I mailen sto det at storlaget kunne tenkt seg å høre om Melhus' lovende keeper Jørgen Hagensen ville hospitere med guttelaget deres. Dette takket 14-åringen ja til, og er denne uka med på fire treninger på Lerkendal. Etter uka med treninger har han fått tilbud om å trene med Rosenborg ut året.

Hovedpersonen selv synes det er veldig moro å få vist seg frem her, og forteller at det er utrolig lærerikt å være med.

- Det er moro å være med her. Man lærer mye, og keepertrenerne gir oss tilbakemeldinger etter hver økt, noe som gir oss noe å jobbe med til neste gang, sier han.

Trener med Lunna

Det er for øvrig den tidligere Rosenborg-keeperen Alexander Lund Hansen som er keepertrener for guttene. Unggutten fra Melhus har dog en annen Rosenborg-keeper som sitt store forbilde.

- Mitt store forbilde er André Hansen. Jeg har også selv et mål om en gang å stå for førstelaget til Rosenborg, legger han til.

Selv om han har et klart mål om å spille for Rosenborg en dag i fremtiden, har han det ikke travelt.

- Jeg stresser ikke med å komme til Rosenborg. Jeg har fortsatt mange år på meg på å komme hit, uavhengig av om jeg får et tilbud nå eller ikke, forteller Hagensen.

- Jeg kommer uansett til å lære mye bare ved å trene med laget nå, og det er spennende å få så tett oppfølging og tips om hva man kan jobbe videre med, fortsetter han.

På kretslaget i to år

Hagensen har vært med på kretslaget til Trøndelag i to år nå, og tror selv at Rosenborg har fått øynene opp for han gjennom dette.

- Jeg tror Rosenborg følger mye med på kretslaget, så de har sikkert sett meg spille en del kamper der, sier han. Kretslaget består av et utvalg av spillere innenfor en aldersklasse, og spillerne som plukkes ut har imponert for sine respektive klubber over tid.

Hagensen er utvilsomt en dedikert og ivrig fotballspiller. Han jobber for tiden spesielt med å forbedre sine kommunikasjonsevner, noe han ser på som meget viktig for en keeper.

- Dette er noe jeg vil forbedre i spillet mitt, og noe som er veldig viktig i fotball, mener 14-åringen. Selv om han er fullt klar over hva han skal jobbe med å forbedre, er også Hagensen klar over sine styrker på banen.

- Jeg er ganske god én mot én. Reaksjonsevnen min gjør at jeg har en fordel her. Dette er vel min største styrke som keeper, sier han.

- I tillegg begynner jeg å bli litt høyere også nå, og nærmer meg keeperhøyden, legger han til og smiler.

Den yngste på prøvespill

Hagensen er født i 2003, og er altså bare 14 år. De eldste på guttelaget til Rosenborg er 16 år. Dette viser at melhusbyggen er en keeper man har stor tro på inne på Lerkendal, i og med at han i så ung alder allerede får prøve seg på trening.

I tillegg til Hagensen, er det også tre andre keepere som hospiterer med guttelaget til Rosenborg for øyeblikket, men Hagensen er den eneste av disse som er født i 2003.

ERFAREN LÆREMESTER: Alexander Lund Hansen er keepertrener for guttelaget til Rosenborg, og Jørgen Hagensen følger nøye med på hva den tidligere Rosenborg-keeperen har å komme med. Foto: Mats Eid Bjørset