Mandagens bortekamp mot middelhavsfarer Orkla 2 endte med en sterk 5–0 seier. Stillingen ved pause var 2–0 til gjestene fra Melhus. Lagkaptein Martin Nilsen roet spente Melhus-nerver med sin tidlige scoring, før Samim Meskinyar doblet ledelsen like før hvilen.

- Vi får en drømmestart på kampen med Martin Nilsens scoring allerede etter ett minutts spill. Når vi i tillegg tar med oss 2–0 inn i garderoben like før pause, er mye av jobben gjort. To viktige scoringer på kjærkomne tidspunkter i omgangen, forteller assistenttrener Tore Havdal på telefon til Trønderbladet.

Melhus har ikke avgitt ett eneste poeng siden et svært redusert lag tapte 0–1 borte mot Ranheim 2 i nest siste serierunde før ferien tilbake i juni. I høst har det blitt ni strake seire og fortsatt tabelltopp i det som er i ferd med å utspille seg til å bli et skikkelig drama mellom tre lag i kampen om opprykk. Vinner laget de to gjenstående kampene spiller Melhus i 3. divisjon i 2018.

Feide all tvil til side

Etter hvilen økte henholdsvis innbytterne Roar Strand og Jørgen Ofstad ledelsen med ett mål hver imellom Håkon Lunds 4–0 scoring.

- I 2. omgang er vi skikkelig gode. Vi går ut etter pause og tar ordentlig tak i kampen. Ekstra gledelig er det også at vi unngår både skader og karantener i denne fasen av sesongen, sier Havdal og tenker på lørdagens svært viktige kamp mot Ranheim 2 hjemme i Gruva:

- Det meste avgjøres nok da, spår han og legger til:

- Jeg er nokså sikker på at vi må vinne den kampen dersom vi skal rykke opp.

Tviler på hjelp

For selv om Melhus skulle vinne den kampen, tror han ikke noe blir avgjort før i siste serierunde da laget skal til Østerdalen og møte nestjumboen Alvdal.

- Jeg regner ikke med å få hjelp fra noen, så jeg står fortsatt på det at vi må vinne begge våre resterende kamper for å rykke opp, sier han.

Ettersom Ranheim 2 vant sin kamp 4–0 på Byåsen mandag kveld er stoda slik før de to siste rundene:

Melhus 51 poeng, KIL/Hemne 50 poeng og Ranheim 2 49 poeng.

Ranheim 2 og KIL/Hemne møtes for øvrig i siste serierunde samtidig som Melhus skal til Alvdal.

- La oss håpe Alvdal er nede da så de ikke har noe å spille for i sin siste kamp, sier Melhus-treneren.

Forventer tøff motstand

Det er fortsatt uvisst hvor mye Ranheim 2 legger i sine to siste kamper og om de stiller noenlunde likt i begge de to gjenstående kampene. Faktum er at både Melhus og Ranheim 2 har alt i sine egne hender og rykker opp med seier i sine to siste kamper, mens tabelltoer KIL/Hemne er avhengig av at Melhus avgir poeng såfremt de vinner sine to siste. De møter et motivasjonsløst Byåsen 2 hjemme lørdag.

- Jeg vil ikke legge altfor mye vekt på hva Ranheim 2 kommer med og om de stiller like sterkt mot KIL/Hemne i siste kamp. Vi må ha fokus på oss selv og gjøre jobben vår. Vi vet hvordan reglene med 2. lag er og må forholde oss til det, avslutter Havdal.

Melhus startet mandagens oppgjør slik (4-3-3): Øyvind Onsøien – Thomas Mathisen, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Roy Gunnar Pedersen – Petter Borgen, Martin Nilsen, Håkon Lund – Samim Meskinyar, Håvard Ler, Martin Kusslid.