Til slutt kunne Leik gratuleres med opprykk til 5. divisjon, etter at de torsdag slo Gauldal 2–1 i seriefinalen på Ler. Lagene fulgte hverandre hele sesongen og det ble tidlig klart at det ville bli en reprise på fjoråret, der Gauldal snappet førsteplassen foran nesa på Leik i siste runde mellom kamphanene. Den gangen lå ikke opprykk i potten på grunn av endring i seriesystemet. Torsdag kunne Leik feire med seier eller uavgjort, noe de klarte.

- Jeg er veldig glad for at vi klarte å gjøre det akkurat der. Det var mye bedre å gjøre det der enn hjemme i forrige kamp, selv om jeg hadde vært nervøs en uke, sier Leik-spiller Vegard Tørset til Trønderbladet.

Manglet flagg

Sammen med supportergjengen Leik Ultras fylte mange tilreisende fra Hølanda hovedtribunen etter kampen, mens spillerne kjørte show i røyken fra pyroshowet til supportergjengen. Da Leik-gjengen var på tur hjem en halvtime senere, sto det kun igjen et lite minne – tre champagneflasker i midtsirkelen på Ler.

- Vi drakk opp champagnen, så gikk vi og satte flaskene der. Vi skulle hatt noen flagg å sette oppi, sånn som Helland gjorde, men det gjaldt å sette igjen et minne. Vi satte først én der etter feiringen, så satte vi to til, sier Tørset.

- Har sendt meldinger

Helland-inspirasjonen bunner altså i da Rosenborgs angrepsvåpen strødde salt i såret til erkerival Molde høsten 2016, da trønderne sikret seriegullet med 3–1 mot nettopp moldenserne på bortebane. Da plantet Helland et flagg i en flaske som han la igjen i midtsirkelen på Aker stadion. Tørset erkjenner at han hadde vært forbanna om noen hadde gjort det på Korsvegen, men forteller samtidig hvorfor de gjorde det.

- Da tror jeg flere av oss hadde vært knust og forbanna! Gauldal har gjort litt av hvert for å forklare motstanderne våre hvordan vi spiller. De har sendt meldinger, så dette er stikk tilbake mot slikt trenerne deres har holdt på i hele år egentlig, sier Tørset, før han tenker seg litt om:

- I seiersrusen hadde det nok skjedd uansett, flirer 20-åringen.

- Det blir for dumt

På Gauldal var stemningen naturligvis laber. I dagene etter opprykksseieren kom det også flere stikk fra Leik i retning Gauldal på sosiale medier, der beskyldninger om flaks i serieinnspurten ble tatt imot med syrlige poster som at Gauldal-trenerne nå må selge sesongkortet sitt på Korsvegen kunstgress. Gauldal-trener Frank Melum fnyser bare av stikket fra Leik.

- Jeg syns vi spiller bedre fotball enn Leik, men at de vil demonstrere på den måten, det bryr jeg meg ikke noe om, sier Melum.

- De sier det er fordi de mener dere prøvde å hjelpe motstanderne til Leik.

- He-he! Det blir for dumt. Jeg har bra en dialog med de andre trenerne, spesielt i National og Kolstad. Det er 6. divisjon, det er klart at jeg har ønsket dem lykke til!

- De er sutrete og klagete

Gauldal-sjefen fikk for øvrig støtte fra Støren på sosiale medier etter deres opprykk til 4. divisjon, der de skulle "feire og fokusere mer på seg selv enn Leik". Melum måtte derimot komme med et lite stikk tilbake:

- Jeg har fått lykkeønskinger selv. Leik-laget er ikke akkurat populære altså. De har ingen høye stjerne, for de er litt sutrete og klagete, sier Melum.

Selv om stikk og meldinger hører med, er det viktigste uansett at Leik nå er et 5. divisjonslag på høyde med Gimse og Trønder-Lyn i 2018. Dette ble altså sikret etter en spillemessig lite vakker seriefinale. Leik beklager dette.

Jubelscener

- Det er egentlig litt imot det vi står for, rent fotballmessig. Det må gjøres sånn mot Gauldal, rett og slett. De spiller jo sånn. Vi har prøvd på finspill mot dem før, men da ble det tap, sier Tørset.

Jo Konstad avgjorde med et innlegg som ble fomlet i mål fem minutter før slutt. Før det hadde Mathias Rønningsbakk Eid gikk Leik ledelsen på en dødball før pause, før John Morten Helgemo kvitterte på samme vis for hjemmelaget. Konstads seiersmål – som man for øvrig kan se på våre nettsider – skapte kaos og jubelscener man skal lete godt for å finne maken til i 6. divisjon.

- Han hadde ikke scoret før i år, så da han satte det innlegget, da gikk det rett og slett i svart for meg. Jeg klarer ikke beskrive det engang. Det var helt fantastisk, sier Tørset.

Leik-gjengen gjorde som Pål André Helland på Aker stadion, og plantene disse flaskene, symbolet på Leiks triumf, i midtsirkelen på Gauldal FKs hjemmebane. Foto: Marius Schjei Dahl