Hadde det ikke vært for Stall Sjoner, ville det sett mørkt ut for våre lokale utøvere da Leangen hadde kveldskjøring lørdag, i hvert fall i seierssammenheng. Men Ragnhild Bjørnbeth og Arve Sjoner sørget for at Melhus, nær sagt som vanlig, kom ut av en kjøring med æren i behold. På seremoniplass, etter å ha vunnet med Sea Samedi, avslørte Bjørnbeth at hun har et mål for sesongen, nemlig å passere en million kroner innkjørt.

Bare å melde

Ser vi på innkjørte penger, er stalljentas beste sesong allerede et faktum. Hun har rundet 800.000, og det har aldri skjedd før. Hva angår antall seirer, ligger Bjørnbeth per dags dato kun en triumf under rekordåret 2014, da hun vant 14 løp. Fremdeles er det nesten tre måneder igjen av sesongen. Karrierens hittil beste sesong er praktisk talt i boks. Om hun også når målet om en million kroner, vil avhenge av om hun får tilstrekkelig mange oppsitt med tilstrekkelig gode hester. Dyktig nok er hun så avgjort, og en mer entusiastisk utøver av sporten skal man lete etter.

– Det er bare å melde, oppfordret hun etter kveldens andre seier.

Trønderbladet bringer herved oppfordringen videre.

Fem av 16

Federal Crown er en av hestene Bjørnbeth kan takke for suksessen i inneværende sesong. Lørdag tok hun seier nummer tre for året med traveren eid på Kyrksæterøra. Alt i alt har hun kusket hesten i 16 løp og vunnet fem av dem. I januar i år kjørte hun inn en førstepremie på 40.000 kroner.

Denne gangen var Federal Crown nestfavoritt bak N.Y. Doubleoseven, som ikke fikk med utfallet å gjøre. Bjørnbeth var i tet i første sving, det er en posisjon hesten trives godt i. Oro Boy presset utvendig underveis, men fikk etter hvert merke et løp i dødens. På oppløpet var det ingen tvil om hvem som hadde den beste hesten i løpet, seieren ble sikret med flere lengder.

Sju av 18

Sea Samedi er en annen vinnerhest i Bjørnbeths hender. Også med denne var hun nestfavoritt, hårfint bak L.J.’s Andy Hall.

Da Skatval-traveren klarte å forsvare sporet fra start, var det meste gjort. Jomar Blekkan gjorde et tappert forsøk med sin hest, men kom til kort i likhet med resten. Sea Samedi er en god hest. Dette var årets andre, og den sjuende seieren av 18 mulige med Bjørnbeth som kusk.

– Den ble litt dorsk, men det holdt, meddelte kusken, som uttrykte stor takknemlighet over å få kjøre gode hester.

Bankeren innfridde

Noir Noir heter hesten som Arve Sjoner vant med. Sparbu-traveren hadde vunnet seks av ni løp på Leangen i år. Det var første gang Sjoner kjørte hesten i totalisatorløp, og det ble seier på direkten som skyhøg favoritt og bankervalg hos mange.

Femåringen ble overfløyet av halve feltet fra start, uten at det gjorde noe som helst. Før den andre svingen var Noir Noir og Sjoner trygt i tet, og siden var det spill mot ett mål.

Kusken uttalte til eieren at han ikke hadde kjørt en meter. Hesten gjorde med andre ord jobben sjøl.