Torsdag kveld er det serie- og opprykksfinale på Ler stadion. Flere hundre tilskuere er ventet til årets kamp i Gauldalen, oppgjøret mellom Gauldal FK og Leik. Melhus Vest mot Melhus Øst.

- Jeg tror det blir spenning til siste sekund og at det avgjøres på slutten. Med et mål fra meg, sier André Steinsvoll og ler.

- Hvis jeg avgjør, kaster jeg drakten og hiver meg blant publikum, smiler han.

- Spørs om publikum vil ha deg, sier Gauldal FKs toppscorer Torgeir Hugdal med et glimt i øyet.

- Jeg får løpe til rett publikum, flirer Steinsvoll.

- 4-2 til oss

Hele sesongen har ledet opp til dette. Etter poengtap i fjerde serierunde har Gauldal hatt kniven på strupen i hver eneste kamp og Leik har stort sett vunnet det som er av kamper denne sesongen. Unntaket er hjemme mot nettopp Gauldal. Da ble svarttrøyene for sterke og vant 5-2. Men det er Leik som topper tabellen og Steinsvoll & co. klarer seg med uavgjort i kveld. Men å gå på banen for å spille uavgjort er en vanskelig øvelse. Samme prosedyre som forrige uke og uka før der er det som gjelder.

Hugdal tipper 4-2 til Gauldal.

- Og du scorer et par?

- Jeg får prøve på det, sier han og tenker seg om.

For å utlikne Leik-spissens scoringstall må han score minst fem. Før seriefinalen står Hugdal med 28 scoringer, mens Steinsvoll har opplevd vanvittige 33 nettsus denne sesongen. Sistnevnte har tenkt å tviholde på måljegertittelen.

- Får jeg inn tre mål de siste spilleminuttene blir det vel 5-2, sier han småfrekt. Latteren runger på nytt.

Årets høydekamp

Det kan bare bli én vinner i kveld. Enten Steinsvoll eller Hugdal vil deppe sammen med lagkameratene i kveld, men begge gleder seg til å spille en viktig kamp foran mye folk.

- Det blir nok sikkert det siste tilskuertallet i år, tipper jeg.  Det blir artig det, men jeg må innrømme at jeg liker best å spille når det lite tilskuere, for da er det mindre press. Men i morgen (spillerne ble intervjuet onsdag ettermiddag) er jeg nok så gira at jeg ikke tenker på det, tror Hugdal.

- Det kommer til å bli en knallartig kamp og selvfølgelig årets høydepunkt. Vi fra Leik elsker at det er mye folk på kampene, vi har hatt det i hvert fall i hver hjemmekamp. Det blir enormt artig, sier Leik-spilleren.

- Nå skal vi lykkes

- Hva betyr et opprykk for klubbene deres?

- Jeg kan ikke komme på hvor lenge vi har jobbet for dette, men det er vel tre-fire år. Vi har mislyktes i mange år, så nå skal vi lykkes, sier han.

- Blir det en stor nedtur å ikke klare det?

- Det blir selvfølgelig en nedtur, men da har vi ting som vi må jobbe med og bli flinkere på, sier Steinsvoll.

Gauldal FK kan rykke opp to år etter at fotballgruppene i Flå, Lundamo og Hovin slo seg sammen. Gamle Flå IL spilte tidligere i 3. divisjon og Hugdal tror at noe stort kan være på gang for Gauldal FK.

- Det er viktig å få klubben opp igjen. Vi mislyktes i fjor og det vil ikke være noe artig om vi ikke greier det i år heller. Men det er ikke som om Rosenborg rykker ned fra eliteserien, sier han og setter ting i perspektiv.