Nå tror trener Tore Havdal at laget må vinne også de tre gjenstående kampene for å sikre opprykket til divisjonen over.

Melhus har kjempet i toppen av 4. divisjon avdeling 2 gjennom hele sesongen og når tre runder nå gjenstår å spille av årets sesong begynner det hele å nærme seg en avgjørelse på en spennende toppstrid som lenge har bestått av fire lag.

Med Heimdal ute av dansen etter lørdagens 1-3 tap borte mot tabelltoer KIL/Hemne, ser nå det meste ut til å handle om trioen Melhus, KIL/Hemne og Ranheim 2 i kampen om 1. plassen i avdelingen. Dersom Ranheim 2 gjør jobben og slår fortapte Buvik hjemme mandag kveld vil Melhus toppe tabellen med sine 48 poeng. Hakk i hæl følger KIL/Hemne med 47, mens Ranheims 2. lag ligger poenget bak der igjen.

Se tabellen her

I nest siste serierunde møtes Melhus og Ranheim 2 i Gruva, mens KIL/Hemne skal til Extra Arena på Ranheim i siste serierunde når alt trolig blir avgjort 21. oktober.

Løftet seg etter pause

Søndagens hjemmekamp mot et ungt Byåsen 2.lag trygt plassert midt på tabellen, uten stort annet enn æren å spille for ble aldri noen stor forestilling fra vertenes side. Etter 0-0 halvveis, var det et noe bedre hjemmelag vi fikk se etter hvilen.

- Vi åpner kampen ganske bra de første ti minuttene, men faller gradvis litt i kvalitet utover i omgangen. At det står 0-0 ved pause er det kanskje ikke noe å si på, oppsummerer Melhus-trener Tore Havdal de første 45 minuttene av oppgjøret.

Innbytter Edvard Ølstøren ga Melhus ledelsen 1-0 like etter pause etter et strålende forarbeid av Håvard Ler før Håkon Lund fastsatte sluttresultatet til 2-0 ti minutter senere.

- Håvard Ler viser litt av sin klasse med sitt forarbeid til 1-0 scoringen som Edvard Ølstøren kan sette i åpent mål, roser Havdal som ledet laget i Jan Ketil Bergs fravær søndag.

Samtidig benytter han anledningen til å skryte litt ekstra av en av de andre spillerne:

- I dag vil jeg faktisk trekke fram indreløper Håkon Lund litt ekstra. Han jobber og sliter og gjør nok en god kamp for oss. Ekstra gledelig var det at han fikk være med på å avgjøre kampen, skryter Havdal.

- Må vinne alle

Havdal føler seg relativt trygg på at KIL/Hemne vinner sine to neste kamper og tror laget må ha full pott dersom drømmen om nok et opprykk denne høsten skal bli en realitet.

- De har overkommelig motstand i sine to neste kamper (Buvik borte og Byåsen 2 hjemme), før de skal til Ranheim og møte Ranheim 2 i siste serierunde. Før den skal vi møte Orkla 2 borte og Ranheim 2 hjemme. Jeg tror det er så enkelt at vi må vinne alle våre tre gjenstånde kamper. Jeg hadde et lite håp om at vi kunne koste på oss et tap, men det ser ikke sånn ut. Samtidig gjør dette oss topp skjerpet framover i tillegg til at vi fortsatt har alt i våre egne hender, understreker han.

At nettopp Ranheim 2 blir nøkkelen til opprykket setter nok en gang 2.lagsproblematikken i norsk seniorfotball i søkelyset. Med klubbens 1. lag midt oppe i en spennende sesongavslutning i OBOS-ligaen skal være med på å avgjøre opprykkskampen i 4.divisjon kan få konsekvenser. Dersom de velger å stille med et antatt mye sterkere lag mot det ene laget sammenlignet med det andre vil nok helt sikkert sette sinnene i kok i flere leire. Det skal uansett bli spennende å se hva de mønstrer i de gjenstående kampene og om de selv ønsker å være en del av den spennende opprykkskampen til syvende og sist.

Skår i gleden

Et lite skår i gleden i Melhus-leiren søndag var Kim Roger Laugsands kraftige overstråkk på tampen av 1. omgang. Nå står kantspilleren i fare for å miste innspurten av sesongen.

- Kim tråkketover og blir sannsynligvis borte resten av sesongen. Synd for oss, men på en annen side må vi se positivt på det. Vi har hele tiden vært klar over at vi har en sterk og bred stall, så nå får alle muligheten til å vise seg fram. Vi starter med Pål Riaunet, Edvard Ølstøren og Martin Kusslid på benken her i dag. Det sier litt om kvaliteten i troppen, avslutter Havdal.

Melhus startet kampen slik: Øyvind Onsøien - Thomas Mathisen, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Roy Gunnar Pedersen - Petter Borgen, Martin Nilsen, Håkon Lund - Samim Meskinyar, Håvard Ler, Kim Roger Laugsand.