Fra neste år blir det gratis for lag som vil bruke svømmehallene i Melhus. Kommunestyret har enstemmig vedtatt at rådmannen skal utrede og foreslå en løsning for tildeling av tid i svømmehallene, og at leien skal være fri fra 2018.

Gratis i idrettshaller

Eirik Grøseth Sund (Ap) satte fram forslaget om fri halleie også i svømmehallene, og viste til at Melhus for første gang på mange år har fått en svømmeklubb. Svømmeklubben er en del av Melhus IL, og har fått leie i Gimse svømmehall og Lundamo svømmehall. I kommunestyremøtet sa ordfører Gunnar Krogstad (Ap) at det i prinsippet bør være de samme ordningene som for leie av idrettshaller.

Ifølge en opplysning ordføreren hadde fått fra rådmannen, er det kun Gimse IL som pr. i dag leier svømmehaller, og dette idrettslaget betaler 1080 kroner i uka for 2,5 timer. Med leie i sju måneder som er bassengets åpningstid, tilsvarer det en leie på omtrent 30.000 kroner.

Åpningstid

Gimse svømmehall, Eid svømmehall og Lundamo svømmehall har åpningstid fra september til april, og Jorid Jagtøyen (Sp) foreslo at i alle fall en svømmehall får lengre åpningstid enn dette. Hun foreslo også at det åpnes for morgentrening.

– På sikt får vi se på åpningstidene. Tilbudet om gratis leie gjelder alle idrettslag, sier Eirik Grøseth Sund (Ap) etter kommunestyremøtet.