Gauldal FK gjorde jobben borte mot bunnlaget Astor i går kveld. 4-1 betyr at Leik - Melhus 2 i kveld ikke blir avgjørende for hvem som rykker opp fra 6. divisjon avdeling 7. Blir det Gauldal eller Leik. Det hele skal avgjøres på Ler neste torsdag. Enhver med hjerte for lokalfotballen har med andre ord mye å se fram til. Leder i Gauldal FK, Arild Borren, gjør i hvert fall det.

- Vi gleder oss skikkelig. Dette blir årets høydepunkt, sier han.

Se tabellen her

Ønsker Leik velkommen

Kampen skal spilles under flomlys og kanskje blir det litt flåsete å trekke sammenlikninger til RBKs europacupkvelder, som den i går, hvor Borren også var tilstede. Men engasjementet rundt årets kamp i 6. divisjon kan nå nye høyder.

- Vi har ikke begynt å planlegge ennå. Men vi har lyst til å gjøre noe spesielt, sier fotballederen for de svarte og hvite.

Stikkordet er publikum. Masse tilskuere fra begge leire.

- Vi vil oppfordre alle lag om å møte opp og støtte laget. Og så håper og tror jeg at Leik mønstrer mye hølondiger som kommer for å støtte sitt lag. De er kjent for å lage mye liv. Det kommer til å bli en stor opplevelse, sier Borren med forventning i stemmen.

- Ikke verdens undergang

Han ser for seg et scenario der Gauldal må vinne for å rykke opp. Det innebærer at Leik tar minst ett poeng mot Melhus 2 fredag kveld.

- The winner takes it all, sier Borren.

Som igjen må bety at taperen mister alt. Eller, så beksvart er det kanskje ikke.

- Seier betyr at vi får en positiv avslutning og en skikkelig boost før neste sesong. Samtidig tenker vi lenger enn det og det er ikke verdens undergang om vi ikke klarer det. Men det blir boost for spillerne, som har gjort en fantastisk jobb for to lag, om vi lykkes. Det blir et løft for Gauldal FK og vi er veldig klare for det, understreker han.

- Leik er favoritt

Borren mener kampen er helt åpen.

- Mitt hjerte er svart og hvitt. Jeg håper Gauldal vinner, men utfra tabellen er Leik favoritt, sier Borren og skyver dermed presset over på Leik. Det taktiske spillet er i gang.

- Jeg tror at det laget som takler nerver og press best vinner. Ingen spillere er vant til en slik situasjon, sier Borren, som likevel føler seg trygg på at trenerduoen Frank Melum og Are Grytdal gjøre en god jobb med spillergruppa dagene fram mot seriefinalen.

Melum tror Gauldal kan ha en liten fordel på Leik. De har levd under press helt siden fjerde serierunde, da laget gikk på et unødvending tap.

- Vi tapte to kamper i vår og havnet fem poeng bak Leik. Helt siden da har vi levd med kniven på strupen, hver kamp har vært som en cupfinale. Flå, som klubben het tidligere, var kjent for å være et godt hjemmelag. Den tradisjonen har vi prøvd å ta vare på, sier Melum.

- Vi fortjener opprykk

Neste hjemmekamp blir likevel spesiell. Leik har denne sesongen i snitt scoret 6,5 mål per kamp.

- Leik er i flytsonen og en målgarantist. Det kommer ikke av seg selv, men er en ferdighet, skryter han.

Men:

- Vi spiller for opprykk. Vi vant avdelingen i fjor, men på grunn av omleggingen av divisjonssystemet ble det ikke opprykk. Vi synes vel at vi fortjener det i år, sier Melum.

Leik-trener John Torger Konstad synes både eget mannskap og Gauldal har vist nok denne sesongen til å fortjene opprykk. Men det kan bare bli ett og Konstad håper selvfølgelig at hølondingene vinner balleken til slutt.

- Vi møter det beste laget vi kan møte og det kommer til å bli trykk på begge. Det laget som behersker spillet ute på banen best, vil gå av med seieren. Og jeg håper det viser seg å være Leik. Alle har et ønske om å rykke opp. Vi ønsker å bli flinkest mulig og ha det moro med fotballen. Rykker vi opp kan vi utvikle oss mer. Det er ikke alfa og omega, men det hadde vært artig, sier han.

Forventer revansjesugent Melhus 2

Treneren ser fram til oppgjøret.

- For oss er det stas å være med i avgjørende kamper. Og så er det ekstra artig at det er et lokaloppgjør, sier Konstad.

Men før «opprykksgysaren» venter 90 minutter mot Melhus 2. Treneren vil gjenerobre tabelltoppen fra Gauldal, slik at det er hjemmelaget som må vinne. Men det blir ingen enkel kamp mot Melhus-reservene tror Konstad.

- Vi spilte to kamper mot dem i fjor og da ble det både seier og tap i to jevne oppgjør. I vår vant vi stort (12-2), men det var under litt spesielle omstendigheter. De vil nok gjøre for at det ikke skjer igjen. Jeg tror Melhus mønstrer et godt mannskap, for de spiller også for opprykk og har behov for å trimme troppen, sier han.

Arild Borren er leder for Gauldal FK, som ble stiftet for to år siden. Han håper på en ramme en opprykkskamp verdig på Ler neste torsdag. Foto: Gunn Heidi Nakrem