Fredag kveld hadde Støren muligheten til å sikre opprykket til neste års 4.divisjon, men etter 4-4 hjemme mot Oppdal i en høydramatisk kamp må laget fortsatt vente (minst) en uke til før champagnen kan sprettes.

Støren kan se tilbake på en fantastisk sesong der laget, mot alle odds, har kjempet i toppen helt siden sesongen startet i vår. Ettersom serieleder NTNUI 2 ikke har mulighet til å rykke opp da klubbens 1.lag allerede er trygt plassert i 4.divisjon, har Ingve Merkets mannskap fått en gyllen mulighet til å få en plass i neste års 4.divisjon selv om de ikke skulle toppe tabellen ved sesongslutt.

Første matchball

Første matchball var hjemme mot formlaget Oppdal i flomlyset på Støren kunstgress fredag kveld. Med tre kamper igjen å spille og åtte poeng ned til Trønder-Lyn, som er eneste lag som teoretisk sett kan ta igjen Støren, kunne den siste kronen på verket legges. Men, etter en litt skuffende innsats fra hjemmelagets side i en kamp som til slutt endte 4-4, må Støren vente i minst en uke til før man kan slippe jubelen løs.

Ettersom Trønder-Lyn vant sin kamp 4-0 hjemme over Gimse er avstanden nå seks poeng når to kamper gjenstår, samtidig som laget fra Kvål har bedre målforskjell. Det betyr at Støren fortsatt trenger ett poeng til dersom Trønder-Lyn skulle vinne begge sine to gjenstående kamper.

Skuffet Merket

Trener Ingve Merket var naturlig nok skuffet etter fredagens dramatiske målfest under lyskasterne hjemme på Støren.

-  Det er klart jeg er veldig skuffet akkurat nå. Vi hadde muligheten til å sikre opprykket i kveld, men blir litt preget av stundens alvor og sliter med høye skuldre og dårlige valg. I tillegg er forsvarsspillet vårt svakt i dag. Vi gir bort flere mål, oppsummerer Støren-treneren til Trønderbladet i minuttene etter det spennende oppgjøret.

Størens varemerke denne sesongen har vært innsats og lagmoral. Hele åtte av lagets elleve seire har vært med ett mål der laget har tippet jevne kamper i sin favør gang på gang.

- Det som har kjennetegnet oss nesten i hele år var fraværende i dag. Selvsagt litt skuffende, men vi har fortsatt to matchballer igjen og alt i egne hender. I tillegg skal Trønder-Lyn møte NTNUI 2 borte i siste kamp. De har igjen Tolga-Vingelen hjemme i neste, en kamp de normalt sett vinner, mens vi møter Brekken borte. Det kan bli en spennende høst der de fleste av lagene har noe spille for enten i topp eller bunn, poengterer Merket.

Dersom Trønder-Lyn vinner og Støren taper sin kamp neste helg, blir alt avgjort i siste serierunde som spilles søndag 8.oktober.

Forventer tøff motstand

Brekken var manges favoritter til opprykk før sesongen startet, men har vært en liten skuffelse i år. Likevel tror Merket det er en tøff oppgave som venter førstkommende fredag.

- De vil helt sikkert gjøre alt de kan for å ødelegge for oss. Selv om de ikke har noe å spille for, regner vi med at det blir en veldig tøff kamp som venter oss der oppe. Brekken er et godt lag, understreker han.

Støren tok ledelsen 1-0 på straffespark ved Vladimir Hulman i 1.omgang etter at en Oppdal-spiller hadde handset på streken, men i løpet av noen dramatiske minutter på tampen av omgangen snudde forutsetningene helt. Først fikk gjestenes Haris Mesic direkte rødt kort av dommer Kim-Are Næss Leistad for å ha slengt med leppa før Oppdal-spiss Marius Røhjell utlignet til 1-1 som også var resultatet halvveis.

- Det kan virke som vi tror at jobben er gjort når vi blir en mann mer, men slik ble det ikke. De fikk blod på tann, mens vi senket oss et hakk. Jeg synes vi fikk kampen inn i det sporet vi ville fra start av og styrte begivenhetene da vi tok ledelsen, men etter at de ble redusert til ti mann og utlignet like før pause fikk de ekstra krefter og motivasjon. Det er ikke alltid så enkelt å spille mot ti mann, påpeker Merket.

Røhjell skapte trøbbel

Nevnte Røhjell ga gjestene fra Oppdal ledelsen like etter pause før Mats Gynnild tente håpet hos Støren igjen med sin utligning til 2-2. Lagene fulgte deretter hverandre som skygger. Magnus Tilseths 3-2 scoring etter corner, ble nok en gang utlignet av gjestenes spiss Røhjell som likegodt ble firemålsscorer da han overlistet Støren-keeper Josef Neuschl for fjerde gang denne kvelden. Robert Vinsnesbakks 4-4 scoring like før slutt var ikke nok denne kvelden. Ett poeng for Støren betyr at laget fortsatt må ha ett poeng til for å sikre opprykket.

- Vi skal riste av oss dette. Til kampen mot Brekken neste helg får vi forhåpentligvis tilbake to spillere, deriblant vår kaptein. I tillegg klarte vi å unngå karantener i kveld. Det er alltid viktig på høsten. Hadde noen sagt til meg i sommer at vi ledet med seks poeng når to kamper gjensto, så ville jeg selvfølgelig takket ja til det. Vi har satt oss selv i en veldig gunstig posisjon og har tenkt å ta vare på den. Dette var bare første matchball, avslutter trener Merket.

Størens lag (4-4-2): Josef Neuschl - Sondre Kulmo, Magnus Tilseth, Robert Vinsnesbakk, Torstein Børset - Mats Gynnild, Frode Lilleøien, Espen Børset, Daniel Vagnild - Osman Mohamed, Vladimir Hulman.

Mats Gynnild. Foto: Inge Grytbak