Opprykkskampen i 4. divisjon avdeling 2 har blitt en kamp mellom fire lag som har fulgt hverandre som skygger denne høsten. Forhåndsfavoritt KIL/Hemne, Ranheims 2. lag, et Heimdal som har forsterket seg i sommer, samt Melhus som etter torsdagens 3-0 seier borte over Meldal topper serien fire poeng foran KIL/Hemne med èn kamp mer spilt.

Melhus har slitt med å spille gode kamper i det siste. Likevel har det blitt seks strake seire og full pott denne høsten. Etter lørdagens 4-1 seier hjemme over Buvik, var det et forbedret Melhus-lag som kunne reise hjem fra Meldal med tre nye poeng i bagasjen torsdag kveld.

- En solid gjennomført bortekamp av oss. Vi møter et ultradefensivt hjemmelag som er ute etter 0-0. Vi har sikkert ballen 80 prosent av tiden i 1. omgang og skaper seks store sjanser uten å få uttelling, sier Melhus-trener Jan Ketil Berg på telefon til Trønderbladet.

Løsnet etter hvilen

Scoringer av Kim Roger Laugsand, lagkaptein Martin Nilsen og nyervervelsen Håvard Ler etter pause bikket kampen i gjestenes favør, samtidig som de setter press på lagene bak seg på tabellen. Dette var forøvrig Lers tredje scoring på like mange kamper etter overgangen fra Buvik nylig.

- I dag synes jeg vi gjør mye bra og er opptatt av egne prestasjoner. Vi registrerte at Ranheim 2 tapte sin kamp på mandag, men har hele tiden hatt fokus på vårt eget spill og våre egne resultater. Vi får uansett ikke gjort så mye annet enn det og nå har vi alt i egne hender, poengterer Berg.

Mye å velge i

I takt med at resultatene begynner å gå Melhus sin vei, har også hovedtreneren en stadig bedre og bredere tropp å velge i.

- Vi har en bred og sterk tropp, så vi skal være godt rustet til det skal avgjøres, forsikrer han.

- I dag valgte vi å spare Øyvind Onsøien (sliter med et håndledd), så Adrian Husby fikk sjansen mellom stengene. Det er helt bevisst fra min side å lufte så mange som mulig slik at alle får sjansen. Når man kan hvile spillere av Edvard Ølstøren og Martin Kusslids kaliber sier det litt om hvor sterk tropp vi har akkurat nå, legger Berg til.

Fire kamper igjen

Fire kamper gjenstår nå for Melhus sin del. Først ute er hjemmekamp mot Byåsen 2, før Orkla 2 (borte), Ranheim 2 (hjemme) og Alvdal (borte) står for tur.

Heimdal møter Ranheim 2 hjemme førstkommende mandag, mens KIL/Hemne gjester Kattem lørdag ettermiddag i det som fort kan bli en tøff bortekamp for de grønnhvite fra Kyrksæterøra.

Laget i torsdagens kamp (4-3-3): Adrian Husby - Thomas Mathisen, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Roy Gunnar Pedersen - Petter Borgen, Martin Nilsen, Håkon Lund - Pål Riaunet, Håvard Ler, Kim Roger Laugsand.