I forkant av fellesstarten på lørdag forteller Idar Andersen om et Morgendagens Helter-landslag som er veldig gira på å sammen kjøre et godt ritt på lørdag. Selv om det bare er en som kan vinne, så handler det om hvordan laget skal få et godt resultat.

- Målet vårt er at en av oss kommer på pallen. Målet er selvsagt alltid å vinne, men vi vil nok være fornøyde med medalje. Og da er vi nødt til å samarbeide. Den gjengen vi er nå på landslaget er så gode kompiser, så vi bryr oss ikke så mye om hvem som vinner, sier han.

- Sterkt kollektiv

De norske juniorguttene har gjort en meget god sesong. Flere utøvere, inkludert 18-åringen fra Melhus, har vunnet både etapper og ritt i utlandet. Og i august ble det både gull og sølv i EM i Danmark. Sånt gir selvtillit foran årets største og viktigste konkurranse.

- Laget vårt er veldig sterkt, så det er absolutt mulig. Men vi er nødt til å samarbeide for å få det til. Vi er et sterkt kollektiv, så det er viktig å bruke det. Da er det godt mulig at en av oss står på pallen på lørdag, sier melhusbyggen.

Landslagsleder Kai Lexberg tror mange har forventninger til at en eller flere skal melde seg på i medaljekampen.

- Vi hadde forventninger foran tempoen (8. plass til Andreas Leknessund) og det blir enda litt mer press på lørdag. Vi har hatt en fantastisk sesong uansett hvordan det går, men det hadde vært stort å sette prikken over i-en. Men vi tok både gull og sølv i EM, så uansett er dette tidenes beste sesong av et juniorlandslag, sier han til Trønderbladet.

Mye oppmerksomhet

Sykkel-VM på hjemmebane har bydd på mer oppmerksomhet enn de talentfulle rytterne noen gang har opplevd, men Idar forteller at han foreløpig ikke har følt seg brydd.

- Jeg tenker ikke så mye over det. Forventningene jeg setter til meg selv er viktigst, ikke hva andre sier og forventer. Faktisk har jeg heller ikke hørt så mye av det, så det har gått helt fint.

Direkte på TV 2

På spørsmål om hva som har gjort Idar så god, trekker han frem innsats og glød.

- Jeg har trent veldig mye de siste årene, og gjort mye av de rette tingene ganske lenge. Det har gjort at jeg har prestert jevnt godt utover året, både på landslaget og i Norge. Det å ønske å bli god, og ville det innerst inne, er også utrolig viktig. For eksempel i sånne endagersitt som til helga så er det mentale utrolig viktig, det handler mye om hvem som vil det aller mest, sier han.

Startskuddet for fellestarten går lørdag formiddag klokka 09.30 og forventet målpassering er cirka 12.45. TV 2 sender direkte fra juniorherrenes VM-konkurranse.