Tirsdag kveld gjennomførte 18-åringen siste økt på trøndersk jord før avreise til Bergen onsdag morgen. Gauldalssyklisten sliter fortsatt med smerter i det ene kneet etter velten i Sveits for to og en halv uke siden. Mandagsøkten måtte han avbryte etter bare ti minutter, men i går kveld fullførte han ei tempoøkt langs Ånøya i Melhus.

- Under kontroll

Fartsholder var trener Dag Erik Ysland på scooter og han fikk se eleven ligge helt på hjul både i flatt terreing, motbakke og utforkjøringer. Etterpå oppsummerte treneren:

- Han trengte dette, men nå er han klar, sier Ysland.

Helt smertefritt blir det nok ikke å sykle fellesstart på lørdag, men det skal ikke være forbundet noen risiko med å delta.

- Idar har hatt litt vondt i kneet, men det skal være under kontroll, sier Kai Lexberg, landslagsleder for juniorene.

Må roe utøverne

Han forteller at syklistene skal ha en offisiell treningsøkt i VM-løypa i morgen og så blir det en økt på fredag før altså fellesstarten går av stabelen lørdag. Lexberg tror ikke det blir noe problem å motivere utøverne. Seks norske syklister stiller til start.

- Det blir heller det motsatte, at vi må roe dem. Be dem om å nyte øyeblikket. Men vi skal være offensive, jeg har en god følelse, sier han.