– Vi har matchet den litt hardt, så det har ikke blitt så mange seirer. Vi må ut og søke litt hard motstand, erklærte trener Tor Arne Eggen på Hovin, etter at hans stallhest Down And Dirty ble kusket inn til førsteplass av André H. Stensen.

Treåringen, som eies av Marianne Landsem, møtte langt eldre konkurrenter på Leangen, men var hardt betrodd både av fagpresse og spillere.

Enklere motstand

Ser man på historikken, vil man ganske riktig legge merke til at unghesten på Hovin overveiende har startet på Biri og Bjerke. Det er ikke til å komme bort ifra at konkurransen er skjerpet på østlandsbanene. Biri-kusk Stensen har kjørt hesten i alle årets 11 starter. I mars ble det sågar seier på hans hjemmebane. Treåringen var med andre ord tidlig ute.

Det var snakk om sprint, Down And Dirty fikk etter hvert andre par utvendig, for så å angripe gjennom siste sving. På oppløpet avgjorde den enkelt.

Kuskens uttalelse etter løpet var i tråd med trenerens. – Den har vært ute i harde lag, nå kom den tilbake i sitt vanlige grunnlag og da var den god nok.

Bjørn Garberg tok andreplassen med Gjølmes Caviar.

Tredje for året

Ragnhild Bjørnbeth og Rebekka er en sammensveiset ekvipasje. Petter Willmann i Viggja holder hesten i topp stand. I forrige måned tok den fem år gamle hoppa etter Remelden to strake med Bjørnbeth.

Flere var interessert i føringen, men Rebekka forsvarte sporet. Sindor X. kom fram og la litt press, men angrepet ebbet etter hvert ut. Hoppa ble satt under nytt press av Krokstad Juvita, men sto nok en gang imot. Bjørnbeth holdt hoppa i gang foran alle de andre helt til mål var passert.

– Hun var skikkelig god. Dette var et av de beste løpene jeg har kjørt henne i, skrøt en fornøyd kusk på seremoniplass.