To uker har gått siden Idar Andersen var involvert i en velt på første etappe av GP Ruebliland i Sveits. 18-åringen skadet det ene kneet, men priset seg lykkelig over at han ikke hadde pådratt seg bruddskade. Likevel var det ingen tvil om at skaden kom svært ubeleilig med tanke på fellesstarten i Bergen 23. september.

- Ingen perfekt VM-oppladning, men jeg tror at jeg skal få formen på plass, skrev Andersen i en SMS to dager etter uhellet.

Behandles av fysioterapeut

To uker etter velten er kneet fortsatt ikke helt bra. Norgesmesterens trener i Gauldal sykleklubb, Dag Erik Ysland, forteller at syklisten kjenner til skaden på trening. Duoen har måttet endre på opplegget og ser an treningen dag for dag.

- Jeg er glad for at vi har en uke igjen til VM. Vi trenger nok den, sier Ysland.

Andersen følges nøye opp av en fysioterapaut fra Orkanger, som duoen har et godt forhold til. Ysland kan likevel ikke love at det er den beste utgaven av 18-åringen som neste lørdag sykler sitt hittil største ritt i karrieren. Men det er nødvendigvis ikke så farlig tror treneren.

- Fryktelig sterk

VM-fellesstarten skal avgjøres den ene dagen og mye avgjøres av mental styrke.

- Alt snakket om «topping av form», det er nødvendigvis ikke så lett å få til. På en endagers er ikke form like viktig og nå har han fått bygget opp mye overskudd. Det går også mye på at utøveren er mentalt sterk.  sier han.

- Og Idar er sterk mentalt?

- Å, ja. Når han har dagen er han fryktelig sterk mentalt, roser Ysland.