Melhus/Gimse spilte årets første seriekamp i 3.-divisjon søndag 17. september. Det endte med en soleklar hjemmeseier mot andrelaget til Volda, og en perfekt start på sesongen for Jan Erik Widemanns lag. Jentene ga seg ikke før det sto 43-19 på resultattavla.

Trener Jan Erik Wiedemann var fornøyd med at laget gjennomførte disiplinert hele veien, selv om han mener de kom litt tregt i gang.

- Jeg synes vi roter litt i starten av kampen. Etter hvert kommer vi oss mer inn i det, og på et tidspunkt skjer det vi hadde forventet, at Volda ikke henger med, sier han.

- Volda er dog et lag som fort kan bli mye tøffere å møte på deres egen hjemmebane. De har et lag i toppen av 2.-divisjon, og når de spiller hjemme, pleier flere spillere fra dette laget å fylle opp også andrelaget, legger Wiedemann til.

Konkret interesse fra Eliteserien

Maria Kristine Rokkones Hansen spilte en strålende kamp for Melhus/Gimse. Hun ble toppscorer i kampen med sine elleve fulltreffere.

Det har lenge vært spekulert om jenta som snart fyller 17 år skal ta steget til et høyere nivå. Hun viste i serieåpningen mot Volda at hun er et kjempestort talent, og er selv smigret av interessen fra Eliteserien.

- Jeg har fått konkrete tilbud fra både Byåsen og Molde, og det er selvfølgelig smigrende å få tilbud fra øverste divisjon, forteller hun.

Hun har imidlertid beina godt planta på jorda, og har tro på at laget kan være med å kjempe om opprykk i år.

- Laget har potensial til å være med å kjempe om opprykk. Ambisjonen vår er nettopp å rykke opp, og derfor er hver kamp viktig for oss, sier Hansen.

- I dag møtte vi et Volda-lag som var litt svekket, i og med at flere spillere ikke var med. Vi kan ikke si etter denne kampen om vi er på det nivået vi trenger, det får vi først vite når vi møter litt bedre motstand, legger hun til.

Møter opprykkskandidat neste helg

Allerede neste helg skal Melhus/Gimse få prøve seg mot ett av de antatt sterkeste lagene i avdelinga. Da skal de spille to bortekamper, mot henholdsvis Misund og Træff. Wiedemann ser spesielt frem til å møte opprykkskandidat Træff.

- Det blir spennende å møte Træff, som er en av våre sterkeste utfordrere til den ene opprykksplassen. I tillegg skal vi møte Misund neste helg, så vi har to bortekamper i Møre og Romsdal samme helga, forteller treneren.

Disse spillerne var med i kamptroppen for hjemmelaget søndag:

Eva Katrine Hagen (keeper)

Tiril Gunnarson

Signe Traasdahl Lund

Ragnhild Bodsberg

Marie Kristine Rokkones Hansen

Karen Fjorden Brubak

Ingrid Mekvik Rypdal

Ane Bagøien Hjulstad

Linn Søberg

Sara Kongshaug Rad

Maria Keiserås Haugen

Janne Fagerbekk

Anne Enge Pedersen

TALENTFULL: Maria Kristine Rokkones Hansen (med ballen) leverte en meget god kamp fra sin høyre back. Hun er en meget lovende håndballspiller, og har allerede fått konkrete tilbud fra to klubber i den øverste divisjonen. Foto: Mats Eid Bjørset