- Torgil har vært en åpenbaring. Han er en fantastisk spiller som jeg er glad for er i KBK, sier treneren til Trønderbladet.

Melhusbyggen debuterte for Kristiansund med målgivende i 1-4-tapet for Rosenborg på Lerkendal i begynnelsen av august. Sist søndag åpnet han målkontoen eliteserien da han med et hardt og velplassert skudd satte inn 4-0 for hjemmelaget mot Tromsø.

- Det var artig å score, sier enkelt og greit om øyeblikket drepte alt håp for Tromsø om å komme tilbake i kampen.

Fikk ikke trent

Gjertsen, med en bakgrunn i klubber som Melhus, Strindheim, og nå sist i Ranheim, har funnet seg godt til rette på Nordmøre. Han forteller om stor entusiasme rundt det nyopprykkede laget og «alle» kjenner til kantspilleren når han er i byen. Sånn sett er overgangen stor fra en nokså anonym tilværelse i Ranheim.

- Jeg har funnet meg godt til rette her. Byen er mye mindre enn Trondheim, men det har vært veldig bra så langt. Jeg har ikke kjæreste, familie og venner i nærheten, men det er ikke lange biten til Trondheim. Jeg har vært hjemme noen turer, forteller KBK-spilleren, som deler leilighet med lagkamerat Olav Øby.

Han beskriver den første tiden i Kristiansund som litt opp og ned. En sykdomsperiode holdt ham utenfor trening, men nå er han tilbake for fullt igjen. Han nyter stor tillit hos treneren og har fått starte de fleste kampene.

- Jeg dro hit med en viss trygghet om at de ønsket å bruke meg, og sånn sett er jeg ikke så overrasket, sier Gjertsen.

- Har noe på gang

Michelsen forsøkte også i fjor sommer å hente Melhus-gutten til klubben, men da takket Ranheim nei til tilbudet. Treneren tror Gjertsen kan bli viktig for Kristiansund utover høsten. Mange lag kjemper for å unngå nedrykk og blåtrøyene er et av dem.

- Torgil er kvikk og direkte i stilen, en slepen og god spiller, sier han.

Gjertsen er sterk i troen på fornyet kontrakt i eliteserien.

- Noe annet ville vært idiotisk å si. Vi har noe ordentlig på gang her, sier han.

Lillestrøm neste

Neste utfordring er Lillestrøm på Åråsen på søndag.

- Vi møter et helt annet lag enn Tromsø. Lillestrøm er et veldig direkte lag og vi er nødt til å matche dem på det fysiske, sier han.

- Vi er kapabel til å spille jevnt med de fleste, men vi har hatt en utfordring på bortebane, erkjenner treneren.

Kanskje kan en melhusbygg vippe kampen i deres favør?

Kristiansund-trener Christian Michelsen er glad for at klubben fikk sikret seg Gjertsen i sommer. Foto: Audun Braastad/NTB Scanpix