Kampen startet jevnt, og ingen av lagene skapte veldig store sjanser i starten. Begge lagene nøytraliserte hverandre, og det ble en stillingskrig, og en kamp om å finne ut av hverandre de første 20-30 minuttene.

Utover i første omgang, var det Sokna som tok mer og mer over spillet. Selv om det hele veien var jevnspilt, var det gjestene fra Soknedal som så farligst ut, og like før halvtimen var spilt, smalt det for første gang skikkelig foran et av målene. En Soknaspiller ladet kanonen omtrent fra sekstenmeteren, men en fantastisk redning av Gimses målvakt, Anniken Skain, gjorde at det fortsatt sto 0-0.

Sokna hadde nå fått blod på tann, og i det halvtimen var spilt, satte Ellen Sommervold Fagerbæk inn kampens første mål, denne gangen utenfor rekkevidden til Gimses gode målvakt. 0-1 sto seg ut kampens første omgang, og Sokna ledet fortjent til pause.

Gimse tok over

Andre omgang skulle vise seg å bli veldig lik den første. Den eneste forskjellen var at nå var det det rødkledde hjemmelaget som så farligst ut. Gimse var mer på hugget, og vant flere dueller utover i andre omgang, og i det 56. spilleminutt ble de belønnet. Maren Kjelstad snappet opp ballen fra Soknas forsvar, og ble felt alene med keeper. Gimsebenken ropte på straffespark, og noen mente samtidig at det skulle vært et rødt kort for felling av bakerste mann. Dommeren pekte på straffemerket, men lot være å ta opp kortet. Straffen ble iskaldt satt i mål av Runa Gundersen Lunde, og lagene var igjen like langt.

Resten av andre omgang ble meget jevn, og begge lag hadde sjanser til å avgjøre. Ingen maktet dog å sette den avgjørende scoringen, og det endte 1-1. Et lokaloppgjør med høy spenningsfaktor, gode prestasjoner og ett poeng til hvert av lagene gjorde at de fremmøtte absolutt ikke bør angre på at de brukte valgdagen på Brekkåsen, forhåpentligvis etter å ha stemt på sitt parti.

Gode lagprestasjoner

Det er vanskelig å plukke ut noen enkeltspillere i en slik kamp. Begge lagene jobbet godt sammen, og lagprestasjonene var gode over hele linja. Likevel skilte en spiller fra begge lagene seg ut på en spesielt positiv måte.

Anniken Skain: Gimses målvakt spilte en meget god kamp. Hun kan ikke lastes for scoringen til Soknas Ellen Sommervold Fagerbæk, og leverte også ellers en prikkfri kamp. Hun viste god fotballforståelse og var trygg når hun plukket baller både etter innlegg og skudd. Prikken over ien var likevel redningen hun leverte like før halvtimen, som rett og slett var fantastisk. Det skuddet skulle nok også mange keepere høyere opp i divisjonene slitt med å ta.

May Børset: Midtstopper for Sokna som gjennom hele kampen fremsto med stor ro og god spilleforståelse. Dirigerte også medspillerne i samtlige 90 minutter, noe som skapte trygghet i laget, og ga de andre bedre oversikt. En solid gjennomført kamp av Soknas nummer 17.

Gikk fra Gimse til Sokna

For Soknas 19 år gamle indreløper, Pia Hammer ble mandagens kamp av det litt spesielle slag. Hun meldte nemlig overgang fra Gimse til Sokna foran høstsesongen, og innrømmer at det var litt spesielt å spille på sin gamle hjemmebane.

- Det var veldig spesielt å sitte i bortegarderoben, og å spille mot alle de flinke jentene på Gimse, sier hun.

- Vi er fornøyde med resultatet, selv om man selvfølgelig helst skulle ha vunnet, fortsetter hun.

Selv om Sokna ligger fem poeng foran Gimse på tabellen, var det ikke først og fremst på grunn av sportslige årsaker Hammer byttet klubb.

- Jeg byttet klubb fordi jeg har flyttet til Hovin, som ligger nærmere banen til Sokna. I tillegg har jeg begynt på studier i Trondheim, noe som gjør at jeg ikke har like mye tid til fotballen lenger, og i Sokna trener vi litt sjeldnere enn de gjør i Gimse, forteller 19-åringen.

Kan kjempe om opprykk

Sokna ligger enda bedre til, og har med sine 26 poeng, bare tre poeng opp til serieleder Verdal. I tillegg har soknedalingene en kamp til gode på de andre, og kan med seier i den være a poeng med serielederen.

Gimse kommer nok ikke til å være med i kampen om opprykk, men er langt fra med i noen nedrykkskamp heller. De står med 21 poeng, hele ni poeng mer enn Tangmoen, som er første lag plassert under streken. Med fire kamper igjen å spille, er det nesten umulig at Gimse havner under streken.