– Vi hadde ikke fått til denne fotballskolen uten sponsorer, sier Geir Bekken fra Sokna Fotball.

Leide inn trenere

80 unger meldte seg på fotballskolen som Sokna Fotball hadde i Støren idrettspark i helga. Eskil Røkke og Guro Ramstad fra Strindheim IL ble leid inn som trenere, og Bekken forteller at hensikten med fotballskolen var å gi ungene et tilbud der de møter andre trenere enn de ellers gjør. Dessuten var ett av målene at Soknas trenere skulle få tips om hvordan få til utvikling hos spillerne.

Lærte noe nytt

Deltakerne var fra 5 til 10 år, og Bekken var fornøyd med den gode oppslutninga tatt i betraktning at det var flere fotballcuper i fylket samme helg.

– Det er artig og morsomt å være med på fotballskolen, og vi lærer noe nytt, sier Ingeborg (8).

Mali (8), Thea Madelen (8) og Lykke (8) syntes også det var gøy å være med, og de opplevde fotballskolen som lærerik.

Fotballskolen pågikk over tre dager, og ungene fikk spille sammen på tvers av lag og alder. Coerver Coaching treningsmetode ble benyttet, og tanken bak er blant annet å utvikle kreative spillere med gode ferdigheter og selvtillit, lære sportsånd og respektere andre.

Fikk støtte

Bekken forteller at hver spiller betalte en egenandel på 300 kroner til Sokna IL, og at utenbys spillere betalte litt mer. Sokna IL har fått flere sponsorbidrag til fotballskolen, og dette bidro til å holde spilleavgifta nede.

– Alt av mat og drikke er betalt av butikker. Roar Aarhaug fra Soknedal er den som har gitt mest, og han sponset 50.000 kroner. Uten hans bidrag hadde vi ikke fått til dette. Vi er stolt over at vi har fått til fotballskolen, sier Bekken.

På kunstgress

Fotballskolen ble holdt på kunstgressbanen på Støren, og banen er blitt til gjennom et samarbeid mellom Støren sportsklubb, Sokna IL, Singsås IL og Rognes IL.

BRA: Ingeborg (8) og Mali (8) syntes det var gøy å være med på fotballskolen. Foto: Gunn Heidi Nakrem