Lørdag og søndag er det NM-runde på Bollandsmoen i Melhus, og leder Gaute Høiseth i NMK Melhus forteller at 85 stiller til start.

Kjente navn

- De er veldig gira på å komme hit, og vi tar dem hjertelig imot. Det er flere kjente navn blant kjørerne, og Norges beste førere samles på Bollandsmoen, sier Høiseth.

Høiseth som selv skal delta i NM-runden, forteller at det tidligere har vært NM-runde på Bollandsmoen.

- I år er det bare Bollandsmoen som har NM-runde i Trøndelag, og vi håper at mange vil komme for å se på, sier Høiseth.

Treningene starter fredag kveld, og søndag kjøres finalene.

Regionanlegg

NMK Melhus har invitert ordfører Gunnar Krogstad og andre politikere slik at de kan bli bedre kjent med motorsportmiljøet. Krogstad har overfor Trønderbladet bebudet at han vil ta turen innom Bollandsmoen i helga.

- Vi har invitert politikerne slik at de kan se hva vi holder på med. Dette kan hjelpe oss på veien til å få til et regionanlegg i Melhus, og hjelpe oss med å få utvidet konsesjonen, forteller Høiseth.

Konsesjonen innebærer at de får ha trening en gang i uka og tre løpshelger i året.

- I sommerferien er det ikke lov å kjøre, og det er beklagelig fordi det er i skoleferien barn og unge har tid til å kjøre. Veldig mange deltar på knøttecross, opplyser Høiseth.

Den mest kjente kjøreren på Bollandsmoen er kronprins Haakon som fortalte at han hadde 250 i puls etter å ha kjørt på banen

Gaute Høiseth fra Ler er leder for NMK Melhus Foto: Fredrik Lien