Arve Sjoner innledet ballet i kveldens andre løp med stallhesten Borg Spik som har adresse Ekne. Thomas Mjøen vant tre løp med femåringen i vinter før det kom en smultring i programraden. Etter et par måneders pause var vallaken tilbake som en vinner, nå med melhustreneren i sulkyen. Borg Spik fikk et fint løp i rygger av Sjoner hele løpet før angrepet kunne settes inn for fullt gjennom siste sving. Det sto og veide litt på oppløpet, men Sjoners hest hadde mest krefter igjen og knep seieren foran Nordpåsokken.

Fjerde strake

Bjørn Garberg har trondheimstraveren Creek’s Survivor på sin trenerstall. Med sine sju år er det ikke snakk om noen unghest, likevel har treneren høye tanker om den framover, etter at den fjerde strake seieren ble bokført.

Den startraske hingsten sto innbydende til i førstespor på strek bak startbilen, mens den blant spillerne antatt hardeste opponenten, L.J.’s Andy Hall og Jomar Blekkan, sto ytterst i bakspor. Teten ble erobret uten sverdslag, en posisjon som ofte er gunstig på en rask sprint. Marco d’Estino var framme og følte litt på lederen, det samme var L. J’s Andy Hall, men den galopperte i sitt forsøk. Dermed var det nok en gang duket for Creek’s Survivor, foran Aron Marsh og Arve Sjoner.

– Vi hadde kontroll hele veien, særlig da Jomar sin feilet. Det er om at den holder seg frisk og starter litt jevnt, da blir det en ordentlig bra hest, mente Garberg.

Også sprinter

Garbergs andre dagsseier kom med Rofstad Odin, en fireåring med åpenbart talent på stallen. Moe Odin-sønnen hadde ikke startet på sprint, kun på mellomdistanse, hvor den imponerte i sin siste start. Nå sto den i bakspor på sprintdistanse, noe som sjelden er fordelaktig. Men ekvipasjen kom glatt gjennom mellom hester og fikk etter hvert andre par utvendig. Sjelden har vi sett at bakspor har vært til mindre hinder. På oppløpet ble Rofstad Odin styrt ut i tredjespor, og etter en fin reise ble seieren sikker.

– Det klaffet fint hele veien, fastslo kusken.

Sjokk fra Bjørnbeth

Fireåringen Danny Delight, hjemmehørende på Rindalsskogen, sto uten seier på 12 starter i år. Nå slo den plutselig til som et sjuendevalg og 14-oddser, med andre ord var den en overraskelse for spillerne. At kusken, Ragnhild Bjørnbeth, ikke var fullt så overrasket, må tilskrives at hun kjenner hesten godt fra før uten å få fullklaff. Men Bjørnbeth har bra flyt om dagen, og da kommer seirene lettere. Fra start ble hun overfløyet av kun en hest, Taxi Jane og Atle Eggan. Da denne galopperte i den siste svingen, ble det rett fram og greit for Danny Delight.

– Jeg hadde trua på en trippelplass, uttalte kusken etterpå.

Derby neste

Tor Arne Eggen markerte seg i fjorårssesongen som trener og kusk, både med egne og andres hester. Som kusk ble det fem seirer i 2016. Ved denne anledning kom seier nummer to og tre for året for Hovin-treneren. Sweet Hangover trenes av Eggen selv og eies av Marianne Landsem og John Ragnar Vanvik.

Distansen var 1640 meter med autostart. Fra innerspor på strek ble det enkel tetkjenning. Dermed var det meste gjort. Ragnhild Bjørnbeth og Federal Crown nærmet seg faretruende mot mål, men Eggen hadde bra kontroll på begivenhetene.

– Kvalifisering til hoppederby blir neste, kunne kusk og trener opplyse.

Målfotoseier

Den samme Eggen ikke bare trener, han eier også fire år gamle Balder Halbak, som stilte til start i et av kveldens mange sprintløp. Fra et spor litt langt ute på vingen ble det etter hvert tredje par utvendig. Mye av siste runde ble tilbakelagt i tredjespor, men på oppløpet kom Balder i fint driv og innhentet ledende Cintia og Jomar Blekkan med et nødskrik. Målfotoet kunne knapt skille de to, men Eggens hest ble utropt som vinner.

– Vi hadde litt ujevne vogner, men jeg hadde en god feeling, uttalte Eggen om målpasseringen. – Det er lenge siden han har vunnet løp, så det var bra at han vant i dag.

Kanonhest

To seiersmaskiner møttes til dyst i V65-5, også det et sprintløp. Valley Ivan var forholdsvis klar favoritt på sine meritter i sommer med Baritron et par hakk bak. Imellom var Blekkan-traveren Jaccaroo rangert av spillerne. Forrige gang de møttes, måtte Baritron bite i gresset for nettopp Jaccaroo, og kusk Thomas Mjøen har måttet tåle beskyldninger om å ha «sovet» i det øyeblikket han ble forbikjørt av Jaccaroo, som vant det løpet.

Denne gangen var det ikke snakk om å sove. Baritron sto i spor sju med Valley Ivan utenfor seg. Jaccaroo galopperte i starten. Etter en halv runde var Baritron i tet. Valley Ivan var framme og hilste på, men favoritten kom aldri forbi. Riktignok var det knapt i mål, men melhustraveren hold unna for hesten til Inge Melby. Mjøen uttalte:

– I dag var både kusken og hesten litt piggere. Det er en kanonhest.

Eier og trener Ole Dragsten har et problem, i og med at hesten nå har passert sølvdivisjonen og eliten venter.

– Det er ikke løp her, nå må vi til Sverige for å vinne, hevdet han.

Vel, Baritron har vunnet løp i Sverige før.