Gauldals SKs Anne Dorthe Ysland deltar for første gang i ungdomsutgaven av Arctic Race.
(Foto: Thomas Olsen)

Gauldals SKs Anne Dorthe Ysland deltar for første gang i ungdomsutgaven av Arctic Race. Foto: Thomas Olsen

- Det blir en kul opplevelse, regner jeg med

Anne Dorthe Ysland (15) håper å skremme sine eldre konkurrenter litt i Tromsø denne helga.

Årets utgave av sykkelrittet Arctic Race startet torsdag

 med etappe på Andørja i Troms og avsluttes søndag med sentrumsritt i Tromsø. Før Alexander Kristoff og restet av proffsirkuset ruller ut fra start, skal morgendagens helter i aksjon. Alle regionene stiller med egne lag for gutter og jenter, i tillegg kommer flere nasjoner med sine ungdomslandslag. Laget til Region Midt domineres av ryttere fra Gauldal sykleklubb. Norgesmester Idar Andersen er selvsagt med og av fire jenter på laget holder tre til i Gauldal.


 

Andersen skal sykle 11 etapper på 10 dager

Men Gauldal SK risikerer ikke Idar Andersens VM-form. - Vi ser det an, sier trener Dag Erik Ysland.

 

-Ingenting å tape

15 år gamle Anne Dorthe Ysland er med for første gang. Hun forventer ei morsom helg som «proffsyklist» i nord og vil gjerne ryste konkurrentene som er to og tre år eldre enn henne.

- Jeg har ingen forventninger. Jeg tar dette som en erfaring, det blir artig å sykle sammen med dem som er eldre. Men jeg har ingenting å tape og kan angripe. Det er ikke like stor forskjell på «jentunger» som det er på «guttunger» i denne alderen, så det skal være mulig å gjøre det bra. Jeg skal forsøke å kjøre et bra sykkelritt, sier 15-åringen.

Prestisjeritt

I tilegg til Ysland sykler Ida Langørgen og Eirin Wold Johansen fra Gauldal SK for laget til Region Midt. En fjerde syklist er lånt inn fra Innlandet for anledningen.

- Vi har et veldig bra miljø i klubben og trives bra sammen. Vi kommer til å ha det artig sammen og vi skal kose oss i Tromsø. Vi har sett fram til dette i lang tid, forteller hun.

Lagleder Jørn Ryggvik har vært med å ta ut laget. Han tror regionlaget var enda sterkere i fjor, men har forventninger til at lagene skal kunne gjøre det bra. Størst forventninger knyttes det selvsagt til Idar Andersen.

- Det er veldig prestisje i dette rittet, for det er ikke så ofte man får kjøre for regionen. Og alle regioner stiller opp, sier han.


Norges juniorer suverene

Det norske juniorlandslaget, med melhusbygg Idar Andersen på laget tok storeslem under det tyske rittet Niedersachsen-Rundfahrt. Alle trøyene ble vunnet av norske ryttere.

 

Norgesmesteren har et øye for detaljer

Som 12-åring var Idar Andersen ute i skisporet dagen før renn for å studere løypa.

Mer å lese på Trønderbladet:
 
Leses nå
 
Sport

Melhus-kapteinen har sommerfugler i magen

Martin Nilsen ser frem til kampen mot Alvdal kommende lørdag. Han tror kampen blir nervepirrende.

På høyden igjen før avreise til Italia

Magnus Stensås er frisk igjen og klar for høydesamling med landslaget.

Ny Bjørnbeth-triumf

Thomas Mjøen rader opp seirer med familiehesten på Leangen. Ragnhild Bjørnbeth seiret på nytt med Sea Samedi. Begge melhuskuskene er i ferd med å gjennomføre sin beste sesong.

Spillerne tar et oppgjør med klubbens satsing

Gimse rykket nesten ned til 6. div.