Melhus tok noen ukers velfortjent sommerferie etter at laget slo Alvdal 2–0 på hjemmebane 24. juni og var tilbake på treningsfeltet igjen i midten av juli. I første kamp etter den lange sommerferien vartet like godt laget opp med festfotball og årsbeste ute på banen.

- Spillerne fikk noen uker fri som de har benyttet godt med et treningsprogram de har fulgt før troppen møttes igjen til fellestreninger for tre uker siden. Det har sett veldig bra ut. Oppmøtet har vært bra og trøkket og intensiteten er tilbake, så du kan si vi har brukt sommeren godt, innleder Melhus-trener Jan Ketil Berg når vi treffer han like etter kampslutt i Gruva torsdag.

Årsbeste

Berg smilte fra øre til øre etter tremålsseieren og oppsummerte kampen slik:

- Det lugger litt det første kvarteret, men etter at vi får hull på byllen er vi stort sett veldig gode og solide kampen igjennom. Jeg synes vi vinner veldig fortjent og leverer i mine øyne årsbeste i dag. Gledelig i første kamp etter ferien. Man skal huske på at KIL/Hemne ikke er noe dårlig lag, understreker han.

Melhus lå fire poeng bak serieleder Heimdal og to poeng bak KIL/Hemne før kveldens toppmøte. Etter kveldens trepoenger er nå laget oppe på 2. plass med 27 poeng i det som ser ut til å bli et rotterace mellom Heimdal, Melhus, KIL/Hemne og Ranheim 2 i kampen om opprykk til neste års 3. divisjon.

- Sånn sett var kveldens seier viktig for oss, selv om det ikke hadde vært noen krise om vi ikke hadde vunnet. Vi jobber langsiktig og tar en kamp av gangen, så får vi telle opp til slutt, forsikrer Berg.

Høyreback Thomas Mathisen sendte hjemmelaget i ledelsen på et frispark etter et kvarters spill. Det var også pauseresultatet. Etter hvilen doblet Edvard Ølstøren ledelsen, før lagkaptein Martin Nilsen fastsatte sluttresultatet til 3–0 drøye fem minutter før slutt.

Ølstøren tilbake for fullt

Ølstøren startet sin første kamp for Melhus etter sitt comeback tidligere i sommer. Dette var for øvrig hans første obligatoriske kamp fra start i seriesammenheng siden han spilte siste serierunde for Rødde hjemme mot Herd i 2. divisjon tilbake i 2014.

- Det gikk bra. Formen begynner å komme gradvis. Jeg går tom utover i 2. omgang og må bytte, men det var moro å bidra og være med å spille en kamp fra start igjen, forteller Ølstøren.

Spissen gjorde to innhopp for Melhus i juni før han reiste vekk på ferie og måtte stå over de to siste kampene før sommerferien.

- Det var litt ergerlig, men det var en USA-tur jeg hadde bestilt lenge før jeg bestemte meg for å gjøre comeback og sånn sett lite å gjøre noe med, forklarer han.

Skademareritt

Ølstøren var en konstant trussel mot KIL/Hemne-forsvaret i de drøyt 70 minuttene han var på banen før han måtte byttes ut til fordel for Geir Holthe.

- Jeg spilte min siste offisielle kamp for Rødde i 2. divisjon da vi slo Herd her i Gruva. Det var vel siste serierunde tilbake i oktober 2014, erindrer Ølstøren.

Etterpå gikk det meste galt.

- Jeg pådro meg en skade i menisken i en futsalkamp for Tiller mot Grorud senere samme år, som jeg har slitt med å bli helt frisk fra. Det har vært mye plager med infeksjoner og diverse ting som har satt karrieren på vent, sier ulykkesfuglen.

Først våren 2017 var Ølstøren tilbake på fotballbanen igjen.

- Jeg kom inn som innbytter mot Byåsen 2 og Orkla 2 i begynnelsen av juni. Jeg har fått trent godt etter ferien og dette var faktisk min første kamp fra start på nesten tre år. Deilig å være i gang igjen. Nå kan det forhåpentligvis gå bare en vei framover, sier mannen bak 2–0 målet.

Har fortsatt ambisjoner

Var det andre klubber inne i bildet da du bestemme deg for å gjøre comeback?

- Nei. Melhus var eneste alternativ. Samtidig var det et godt alternativ. Jeg er herfra og det er her kompisene mine spiller. At vi bor sammen i kollektiv i byen er selvsagt heller ikke noen ulempe, poengterer han.

Selv om Ølstøren har vært lenge borte fra fotballen, har fortsatt ikke 23-åringen gitt opp drømmen om å en dag kunne spille på større arenaer igjen.

- Foreløpig har jeg kun fokus på det som skjer i Melhus og å komme meg i form igjen, men i fotball vet man aldri. Skulle det bli aktuelt, så har jeg fortsatt ambisjoner som fotballspiller, avslutter spissen.

Neste kamp for Melhus er bortekamp mot Kattem neste lørdag.

Melhus startet slik: Øyvind Onsøien – Thomas Mathisen, Roar Strand, Mats Olav Olsen, Roy Gunnar Pedersen – Petter Borgen, Martin Nilsen, Håkon Lund – Samim Meskinyar, Edvard Ølstøren, Kim Roger Laugsand.

PS: 47 år gamle Roar Strand spilte hele kampen i midtforsvaret til Melhus og holder fortsatt koken på en imponerende måte.

Melhus-spillerne stiller opp på dødball. Foto: Inge Grytbak
Petter Borgen gjorde en god figur helt til han måtte ut med skade. Foto: Inge Grytbak
Edvard Ølstøren startet sin første obligatoriske kamp på tre år. Måljegeren takket for tilliten ved å score til 2-0 like etter hvilen. Foto: Inge Grytbak
Edvard Østøren bytter med Geir Holthe. I bakgrunnen Roar Strand som spilte hele kampen som midtstopper. Foto: Inge Grytbak