Fotballjentene fra Melhus møtte hverandre i siste kamp før fotballferien tok til. Da gikk Ingrid Syrstad Engens Trondheims-Ørn seirende ut med hele 6–1 mot Maiken Bakkes Grand Bodø i oppgjøret som gikk under tak i Nordlandshallen. Hjemmelagets trøstemål ble scoret av Bakke og var hennes første i Toppserien.

- Jeg tror alle var slitne i den kampen. Og vi har lært at vi ikke bør legge om til 4-4-2 i kamp før vi har trent på det, sier Bakke om Grand Bodø, som er en typisk 4-3-3-klubb.

Flyttet nordover

Fotballtalentet har nå gjort nordlending av seg. I slutten av juli flyttet hun til Bodø etter å ha pendlet mellom Melhus og Bodø i hele vår. Den kvikke angrepsspilleren har allerede funnet seg godt til rette i nordlandshovedstaden. Hun håper å finne seg en jobb etter hvert, men enn så lenge er hun fornøyd med å kunne konsentrere seg om fotballen.

- Jeg trives kjempegodt her. Nå har jeg god tid til å trene og bli bedre på det jeg ønsker å bli bedre på. Jeg har vært og pratet om jobb i hjemmetjenesten, men foreløpig har det ikke bli noe. Men det blir nok snart og nå er godt å bare tenke fotball, sier Bakke.

Grand Bodø tok bare fem poeng i vårsesongen og ligger nest sist på tabellen, på kvalikplass. Kun Medkila fra Harstad er dårligere med ett fattig poeng. Det bekymrer imidlertid ikke Bakke som tror på en oppløftende høstsesong i den røde drakten. Siste halvdel av sesongen starter med bortekamp mot Norges nest beste lag for øyeblikket, Avaldsnes. Bakke gleder seg til å spille kamp igjen og tror det er mulig å ryste Haugesunds-klubben.

- Vi var ganske gode mot dem sist (tap 2-3) og får prøve å gjøre det samme nå. Siden da har vi fått flere spillere tilbake fra skade og vi er i bedre form nå, mener hun.

Tap i Sverige

Bodø-klubben var nylig på treningsleir i Sverige og der ble det 2-5-tap mot Allsvenskan-klubben Piteå. Vi hang ikke helt med i 2. omgang, men det var god trening, sier Bakke om svenskeskrellen.

I Trondheim har venninna Ingrid Syrstad Engens spilt treningskamper mot Byåsen og KIL/Hemne. Det har resultert i 13 scorede mål og ingen innslupne for Ørn. Nyervervelsene Julie Adserø og Siw Døvle står for halvparten av disse.

- Det har løsnet litt. Vi har blitt farligere og mer besluttsomme foran mål. Det er fint å ha en spiller som Julie på laget. Hun setter både store og små sjanser og Siw Døwle er et stort talent, sier U23-landslagsspiller Engen.

Hun gleder seg til å møte en gammel kjenning i Guro Reiten når Lillestrøm gjester Lade fredag kveld.

- Guro må tas før hun får være rettvendt. Da kan hun avansere og skyte, det må vi unngå, sier 19-åringen om toppscoreren i Toppserien. I fjor spilte hun i Ørn-drakt.

- Lei av 7. plass

Engen ser fram til å spille kamper igjen etter en lang ferie og tror det er mulig å ryste serielederen på hjemmebane.

- LSK er det tøffeste laget du kan møte. Vi er nødt til å ha en bra kampplan og jobbe knallhardt. Gjør vi det kan vi få et bra resultat, tror hun.

Midtbanespilleren håper Ørn kan avansere fra dagens 7. plass utover høsten.

- Alle spillerne er veldig lei av å ligge på 7.–8. plass. Hvis det løsner foran mål og vi greier å ta poeng mot lagene rundt oss på tabellen, er det absolutt mulig å avansere, mener Engen.