Melhus stilte med to lag på cupen, og begge disse kom faktisk like langt. Melhus J17 røk i 1/8-finale i en jevn kamp hvor Ganddal IL ble hakket for sterke. Jentene kom seg til A-sluttspill, noe som er en god prestasjon i seg selv.

Guttelaget til Melhus, stilte i G18/19-klassen. Også disse røk ut i 1/8-finale i A-sluttspillet. De måtte se seg slått av et fysisk sterkt Skjold IL, men også disse guttene skal være fornøyde med å ha nådd A-sluttspill, i verdens største turnering. Melhus Fotball skriver følgene på Facebook-siden sin om de to lagenes exit:

–Melhusjentene kjempet godt mot Ganddal i 1/8-finalen i Norway Cup, og kampen vippet litt frem og tilbake da Ganddal fikk inn det første målet. En straffe imot for en ufrivillig hands litt senere økte ledelsen til Ganddal. Melhusjentene sto på og jaget en redusering, men det ble dessverre ingen flere mål i kampen, og Melhus J17 er dermed ute av turneringen. Uansett, godt jobba av jentene!

–I 1/8 dels finalen møtte juniorguttene til Melhus en motstander som kjempet enda hardere enn våre gutter. Litt mer kilo på kroppen, gjorde at Skjold vant fortjent 0–3. Vi har gjort 4 gode matcher og laget bør være stolte av prestasjonen. I fjor gikk vi ut i 1. kamp i B-sluttspill, i år i 2. kamp i A-sluttspill – hvor havner vi neste gang?

Tapte mot en meget godt lag

Gimses eneste guttelag, stilte i G14-klassen. Også guttene fra Gimse greide å ta seg til A-sluttspillet, men her ble det stopp i første kamp (1/32-finale) mot Ski IL Fotball 1. Leder i Gimse Fotball Vidar Krogh-Albertsen skryter av guttenes innsats under cupen, og mener dette gjenspeiler deres gode prestasjoner i det siste. Han mener guttene kan dra hjem med hevet hodet etter å ha røket mot et meget godt lag.

–G14 har gjennom turneringa imponert med sitt spill, noe som gjenspeiler avslutninga på vårsesongen. De visste de fikk tøff motstand mot Ski IL. Ski IL hadde 3 seire av 3 mulige i innledende og med imponerende 15–0 i målforskjell. Gimse-guttene gikk på banen med friskt mot og hadde troen på seier. Det skulle vise seg at Ski IL var et godt fotballag og det beste de har møtt så langt i år. Ski IL vant til slutt 3-0, oppsummerer han.

Gimse greide altså ikke å bli det første laget til å score mot Ski IL 1 under årets cup. Ski IL hadde tydelig et meget bra lag, men det sa også stopp for dem i neste runde, mot det brasilianske laget Clube Pequenios do jockey.

To jentelag

Både J14- og J16-klassene var representerte med ett lag fra Gimse under cupen. J14-laget til Gimse kom seg 1/8-finale i B-sluttspillet, hvor Huk FK ble for sterke. Til slutt endte denne kampen 2–4. De slo ut Bremnes IL med hele 8–0 i 1/32-finalen, og i denne kampen var jentene i rødt helt overlegne skal vi tro Krogh-Albertsen.

–Jentene tråkka til og ga seg ikke før det sto 8–0. De var meget spente før denne kampen, men som resultatet tilsier, var de var overlegene, forteller han.

Jentene som stilte i 16-årsklassen gikk på et surt tap i 1/16-finalen i A-sluttspillet. Denne kampen burde laget vunnet ifølge Krogh-Albertsen. Jentene hadde imponert tidligere i uka, og ble nummer to i gruppa som inneholdt Greipstad IL, Otta IL, Selje/Åheim og Havdur IL. I 1/32-finalen slo de ut Sunndal IL med 1–0.

En treningsgruppe – to lag

Leik stilte to lag i årets Norway Cup. Egentlig er dette en og samme treningsgruppe, og disse guttene danner Leik G16 i seriesystemet her hjemme. Grunnen til at de valgte å stille med to lag i Norway Cup, er at det skulle bli mest mulig spilletid på hver enkelt spiller.

–Vi har 18 spillere med på årets cup. Det er litt mye til å ha et 11-er lag, når kampene bare spilles over 2x20 min. Da fant vi ut at det beste er å melde på to 7-er lag, slik at alle får spille mye i løpet av kampene, sa trener Svein Idar Kjelsberg før cupen.

14-åringene til Leik røk ut i første A-sluttspillskamp mot Tana BK. Dette var helt klart et sterkt lag, og de ga seg ikke før det sto 8–2 på resultattavla. 16-åringene kom som G14, også til 1/16-finale i A-sluttspillet. Her sa det stopp mot Skavøypoll IL.

Begge lagene til Leik kom seg altså videre til A-sluttspill, men fikk for tøff motstand i 1/16-finalen. Det å komme seg til A-sluttspill i Norway Cup er ikke bare bare, og det må sies å være en god prestasjon for et lag fra den lille bygda Korsvegen. Også trener Svein Idar Kjelsberg var fornøyd, og sier guttene nådde målsettingene de satte seg før cupen.

–G14 overgikk alle forventninger. Her hadde vi vel egentlig trodd at det kom til å bli B-sluttspill, og hadde mål om å komme lengst mulig der. Når det da ble A-sluttspill også på disse guttene, må vi bare si oss kjempegodt fornøyd, sier han.

–16-åringene nådde målsettingen de satte seg om å komme til A-sluttspill, selv om jeg mener vi også kunne nådd lengre her med litt mer marginer og en litt bedre dag i sluttspillskampen, fortsetter han.

Kjelsberg forteller også at cupen har vært fantastisk både for foreldre og spillere når det kommer til det sosiale. Han ser på dette som meget verdifullt i å knytte bånd mellom spillere, som kommer til å vare i mange år fremover.