Idar Andersen var en av rytterne som stilte for Norges juniorlag i Tyskland i helga, og bidro til at alle trøyene ble med hjem, i tillegg til at lagkonkurransen ble vunnet i suveren stil.

Dominans fra start

Allerede fra den første av fire etapper skulle det vise seg at Norge dominerte stort her nede. Fem norske ryttere havnet topp ti på fredagens åpningsetappe, inkludert alle de tre på pallen. Andersen ble nummer åtte på denne etappen.

Det norske laget fulgte opp med to på pallen på lørdagens tempoetappe, og trengte bare å forsvare ledelsen de nå hadde skaffet seg på de to siste etappene.

Tok storeslem

De to siste etappene var fellesstarter, og gikk lørdag og søndag. Lørdag gikk det to etapper, både en fellesstart og en tempo. Norge greide å forsvare alle trøyene på de to siste etappene og tok dermed storeslem i rittet. Søren Wærenskjold vant sammenlagt, ungdomsskonkurransen og poengtrøya, mens Olav Hjemsæter tok klatretrøya. I tillegg vant laget i suveren stil lagkonkurransen, hele to minutter og 23 sekunder foran det nederlandske laget Monkey Town Continental Team.

Idar Andersen var naturlig nok veldig fornøyd med gjennomføringen av rittet.

–Det gikk veldig bra. Vi fikk jo to på pallen og vant to etapper, sier han.

Ikke på høyeste nivået

Andersen forteller videre at guttene nå må komme seg ned på jorda igjen, og legger til at helgas ritt ikke var et på det høyeste nivået.

–Helgas ritt var ikke klassifisert på høyeste nivå, så det gjenstår å se hvordan vi greier oss i EM nå da, fortsetter han.

Fellesstarten for menn junior går av stabelen fredag, med Andersen på startstreken. Hele arrangementet, som går i Danmark, gjennomføres fra onsdag til søndag denne uka, og Norge stiller mannsterkt også i seniorklassen med både Edvald Boasson Hagen og Aleksander Kristoff på startstreken.