Støren avsluttet en vårsesong over all forventning med å slå Byneset 2–1 på bortebane mandag kveld. Nå tar Ingve Merkets mannskap sommerferie på samme poengsum som serieleder NTNUI 2.

Målet før sesongen startet i april var å berge plassen. Etter halvspilt serie i 5. divisjon avdeling 4 ligger Støren på 2. plass med 19 poeng på ni kamper. En poengsum som allerede trolig er nok til fornyet kontrakt i divisjonen.

Mandag avsluttet Støren en svært solid vårsesong med å slå Byneset 2–1 på bortebane. Én svak og én god omgang var nok til å ta med seg alle tre poengene hjem i en kamp der laget spilte i medvind etter hvilen. Målscorere etter pause var Mats Gynnild og Osman Mohamed.

- I dag handlet alt om å ta de tre poengene på en vanskelig bane der det var vanskelig å få til noe spill. Ingenting annet. Vi kom hit for å vinne og det gjorde vi. I 1. omgang hadde vi egentlig mer enn nok med å holde tett og det klarte vi. Etter å ha gjort noen justeringer underveis, så gjør vi en mye bedre 2. omgang og vinner til slutt ganske så fortjent. Vi slipper inn et unødvendig mål på tampen som gjør sluttminuttene litt ekstra spennende, men heldigvis greier vi å ro det i land, oppsummerer Støren-trener Ingve Merket etter kampslutt.

Tror ikke på opprykk

Selv om Støren nå tar sommerferie helt i toppen av tabellen, mener Merket det er bortimot urealistisk å tro på et opprykk til høsten.

- Ja, det vil i så fall overraske meg stort. Brekken har et godt lag og er naturlige favoritter, mens også Trønder-Lyn har vært gode. NTNUI 2 leder tabellen i skrivende stund, men man må huske på at de ikke får rykke opp en divisjon all den tid klubbens 1. lag spiller i 4. divisjon. Dermed vil 2.-plassen bli belønnet med opprykk, poengterer Merket.

- Målet vårt om å berge står fast og vi har vel allerede nok poeng til å klare oss nå, legger han til.

Støren har seks seire, én uavgjort og to tap på sine ni første kamper når serien nå er halvspilt. Tapene kom mot NTNUI 2 og Jonsvatnet – begge på hjemmebane.

- Forskjellen fra tidligere år er at serien og kampene er mye jevnere enn tidligere. Selv ikke Oppdal som ligger sist på tabellen med null poeng er noen kasteball. Jeg vil si nivået har blitt både jevnere og bedre, understreker Støren-treneren.

Trener for fullt

For Støren-spillerne venter nå to ukers ferie før laget starter opp med treningene igjen.

- Vi har B-lagskamp til helgen og etter den får spillerne helt fri i to uker før vi starter opp å trene igjen. Det blir samme opplegg som i fjor og det fungerte fint. Treningsoppmøtet i vår og sommer har vært bra, så vi får håpe det fortsetter slik, sier Merket.

Neste kamp for Størens del er lokaloppgjør borte mot Gimse fredag 11. august. Vårmøtet mellom lagene på Støren i april endte for øvrig 4–2 til Støren i en kamp som ble spilt i et ufyselig snøvær.

- Slik det ser ut nå så mister vi 3–4 spillere i militæret etter sommeren, mens vi muligens får tilbake et par mann fra skolegang. Vladimir Hulman har vært lite tilgjengelig i vår, men spilte i dag på grunn av mange fravær, informerer Støren-treneren.

Støren startet slik:

Josef Neuschl – Magnus Tilseth, Marius Larsen, Robert Vinsnesbakk, Torstein Børset – Petter Digre, Frode Lilleøien, John Eivind Folstad – Mats Gynnild, Osman Mohamed, Vladimir Hulman.

Foto: Inge Grytbak