Ingrid Lorvik smilte tappert da hun mottok bronsemedaljen noen minutter etter målgang, men det var gullet hun drømte om. Dessverre for Vita Heine og Katrine Aalerud ble for sterke i sluttspurten og sikret de to gjeveste medaljene. Da hadde Lorvik dratt på de to lagvenninnene fra Team Hitec Products i flere runder. De hadde overtaket på Melhus-syklisten og hun var var rådvill på hva hun burde gjøre.

- Hardt parti

Drømmen var å klatre alene over Gevingåsen på sjette og siste runde, men hun greide ikke å kvitte seg med Heine og Aalerud.

- De hadde to lagvenninner som kom bak, så jeg måtte kjøre hele sisterunden og da var jeg ikke sterk nok til få ei luke der. Det var vanskelig å vite hva jeg skulle gjøre på slutten. Kanskje skulle jeg bare ha gått skikkelig til i siste dolp. Det er synd at jeg ikke greier å ta det, sier hun mens stemmen brister.

- Det blir ganske hardt parti. De kjører for sitt og ville vente på de bak og helst få tredobbelt. Så da det er bare å kjøre, sier Lorvik.

- Klart sterkest

Sportssjef i Norges cykleforbund, Hans Falk, mener Lorvik var den sterkeste i dagens NM-landeveisritt.

- Hun har hele Hitec-laget mot seg og havner i en vanskelig situasjon, men hun er klart sterkest, sier han.

- Hva burde hun gjort for å komme seg løs?

- Det er vanskelig å si, men hun burde sikkert støtt i siste bakken. Hadde hun hatt krefter ville hun nok gjort det. Det går på at hun har dratt hele siste runden og er sikkert såpass stiv i beina og har kanskje ikke mer å kjøre med, mener han.

Må overbevise i utlandet

NM-innsatsen er neppe nok til å overbevise landslagsledelsen om at Lorvik fortjener en plass i VM-troppen. Falk gjentar flere ganger at 31-åringen fra Melhus er blant syklistene med best kapasitet i landet, men de er ikke overbevist om at hun kan kjøre i felt med godt over 100 deltaktere. VM i Bergen blir noe helt annet enn et lite NM der nivået foreløpig ikke er høyt nok.

- Det hun sliter med er feltkjøringen. Hun er en av landets sterkeste ryttere, men i store ritt internasjonalt har hun ikke greid å ta seg fram i feltet. Hun har ikke lykkes med å overbevise. Hun må bevise mer internasjonalt, men hun er en av de aktuelle, sier Falk. Lorvik skal sykle i Thuringen senere i sommer.

Fem eller seks kvinner blir tatt ut til VM. Uttaket foretas i september.

Ingrid Lorvik fanclub hadde rigget seg til langt nede i Gevingåsen. Foto: Thomas Olsen
- Hun må bevise mer internasjonalt, men hun er en av de aktuelle til VM, sier sportssjef Hans Falk i Norges cykleforbund. Foto: Thomas Olsen