Store deler av langrennseliten har denne helga vært i Telemark for å gå rulleskirenn. Lørdag ble det gått sprint og i dag var det klart for ei femmil på rulleski, Kanalrennet. Langrennssportens største profil, Petter Northug, valgte å stå over da han kjente på en liten forkjølelse.

Magnus Stensås stilte imidlertid til start. Den ferske rekruttlandslagsløperen hadde satt seg mål om å kjempe i toppen og det greide han. 23-åringen fra Lundamo gikk inn til en solid 9. plass, men dagen derpå er han fortsatt litt irritert over at han ikke vant konkurransen. Han hadde beste posisjon før oppløpet, men så knakk piggen på den ene staven.

- Jeg er helt sikker på at jeg kom til å vinne. Jeg følte meg råsterk og jeg har tidligere vist at jeg er blant de beste til å pigge. Når piggen røk var det bare å legge seg ut, for jeg visste at jeg ikke hadde sjanse. Veldig kjipt. Det tok litt tid før jeg sovnet i går, innrømmer Stensås.

Med Stensås slått knockout av egen stav, var det Martin Johnsrud Sundby som vant foran Anders Aukland og Simen Østensen.

I intervjuet med TV2 etter målgang delte Sundby seieren med Stensås. Det satte Stensås pris på, for i hans bransje teller TV-tid. Kanalrennet ble vist i beste sendetid.

- Det hadde gjort seg veldig med seier med tanke på sponsorer, sier Stensås.