Etter 0-1-tapet for Ranheim for fem dager siden var det viktig for Melhus å avslutte vårsesongen med seier på eget kunstgress. I dagens kamp mot Alvdal sendte Geir Holthe sendte vertene i ledelsen allerede etter fem minutter.

- En panzerscoring av Holthe. Han brukte pannebrasken fra 10 meter, forteller assistenttrener Tore Havdal.

- Trygg seier

Ifølge Havdal hadde Melhus et overtak i førsteomgang, men neste scoring lot vente på seg. Men like før pause scoret Mats Olsen på straffe og Melhus-spillerne kunne gå i garderoben med en komfortabel ledelse. I andre omgang hadde hjemmelaget flere muligheter til å øke ledelsen, men det ble med de to scoringene før hvilen.

- Vi har noen store sjanser, men uttellingen er for dårlig. Alvdal kunne kanskje redusert til 1-2 i sluttminuttene, men alt i alt er det en veldig trygg seier. Det var viktig å vinne for at vi skal være i toppen til høsten, mener Havdal.

Med i opprykkskampen

Ranheim tok også tre poeng i dag med 3-2-seier på bortebane mot Meldal. 1. divisjonsreservene leder dermed 4. divisjon avdeling 2, men de svarte og hvite er i en god posisjon. Havdal tror hans mannskap kan være med helt inn til døra i kampen om opprykk til 3. divisjon.

- Vi har lyst til å være med og nå er vi det, sier han.

Melhus har slitt fælt med skader i det siste og sånn sett kommer fotballferien svært beleilig. Når oppkjøringen tar til for fullt igjen i midten av juli håper Havdal at de fleste spillerne har fått ristet av seg skadene. Også kaptein Martin Nilsen, som er ute med beinbrudd for øyeblikket, er ventet tilbake når høstsesongen tar til med KIL/Hemne hjemme i Gruva 10. august.

Nye spillere inn?

Spillerne har fått klar beskjed om å holde seg aktivitet fram til troppen samles igjen.

- Vi veier spillerne før de drar og når de kommer tilbake, sier A-lagsherrenes assistenttrener Tore Havdal spøkefullt.

- Det er viktig at vi holder oss i gang. Det laget som trener i sommer har en fordel når sesongen starter igjen, påpeker han.

Kanskje blir det et og annet nytt ansikt i spillertroppen.

- Vi er fornøyde, men vi jobber med én spiller. Han spiller for en annen klubb cirka på samme nivå. Det er 50/50 om han kommer, tror Havdal.