Tom Kåre Svegård Nikolaisen tok nivået i eliteserien umiddelbart da han ble hentet til Kolstad for et par år siden. Men stortalentet har ennå ikke fått fullføre en hel sesong for Trondheims-klubben. 19-åringen fra Lundamo har operert høyre menisk to ganger og fått lange opphold fra håndballbanen. Etter å ha vært tilbake i full trening i halvannen måned er han overbevist om at meniskplagene er historie.

- Det er jævla deilig og en uvant følelse, sier han om det faktum at kneet ikke plager ham mer.

- Ikke blitt skuffet

Strekspilleren har ikke spilt kamp på mange måneder, men landslagsledelsen må ha fått gode rapporter om ham. For tidligere i uka ble Nikolaisen tatt ut til junior-VM i Algerie 15.-30. juli og landskamper mot Sverige og Danmark som en del av oppkjøringen til mesterskapet. Lundamo-gutten innrømmer at uttaket til VM kom som en liten overraskelse på ham.

- Jeg hadde ikke blitt skuffet om jeg ikke ble tatt ut, men det er kult å bli tatt ut, sier han.

Overkommelig gruppe

I gruppespillet skal Norge møte Tyskland, Ungarn, Chile, Sør-Korea og Færøyene. Foruten Tyskland og kanskje Ungarn, har Norge havnet i overkommelig gruppe. Bundesliga-proffene Magnus Abelvik Rød og Eirik Køpp blir ikke med til Algerie, men Nikolaisen tror Norge skal bite godt fra seg.

- Vi har fått en grei gruppe og har en mulighet til å gjøre det bra, tror han.

Han ser også fram til en forhåpentligvis skadefri sesong med Kolstad.

- Jeg har lyst til å ta litt mer tak og bli en sentral spiller hvis jeg er helt frisk.