Toppklubben kom med hele stjernegalleriet til Horghallen og hadde flere treningsøkter der. Lørdag spilte laget treningkamp mot Charlotten foran fullsatte tribuner. I tillegg var de instruktører for 100 håndballglade ungdommer i alderen 13-16 år. Deltakerne kom fra store deler av region Midt og blant dem seks jenter fra Ålesund.

- Det har vært veldig gøy og lærerikt, og vi har trent på finter og skudd. Det beste har vært å trene og møte mange nye spillere, forteller Julie Wallerhaug, Emma Husøy, Jennie Hellevik, Ina Ervik, Martine Sæther og Julie Horgen. De kommer gjerne tilbake neste år.

Asgeir Hatlen er primus motor for håndballcampen og da den var over søndag ettermiddag stod han personlig utenfor hallen og takket hver og en for oppmøtet. Han forteller at spillere fra hele 21 klubber har vært samlet i Gauldal denne helga.

- Hele poenget er at utøverne som var i fjor syntes det var bra og så har det spredt seg. Så ble det «likare» i år og så håper vi det blir enda «likare» neste år, sier han.

- Det har vært en kjempesuksess. Spillerne har trent åtte økter på tre dager og de har sett Byåsen gjennomføre tre økter. Byåsen ønsker å bli mer synlige i distriktene og spillerne har representert klubben på en perfekt måte. Det er ikke noen bedre å markedsføre seg selv enn å trene 100 ungdommer, mener Hatlen.

Julie Wallerhaug (f.v.), Emma Husøy, Jennie Hellevik, Ina Ervik, Martine Sæther og Julie Horgen kom helt fra Ålesund for å delta på håndballcampen. Foto: Thomas Olsen