Tirsdag morgen gikk en stolt rektor Astrid Gynnild inn i klasserommet til klasse 2 idrettsfag for å gjøre stas på eleven Idar Andersen som sist søndag vant sykkel-NM for junior. Gynnild overrakte en blomsterbukett til 18-åringen.

Rå på sykkel

– Jeg blir stolt av å være rektor. Lærer Jørn Ryggvik sier at du er stille og rolig når du er av sykkelen, men rå på sykkel, sa Gynnild.

Rektoren kom også inn på at 18-årige Idar trener uansett vær, og ikke har en eneste time udokumentert fravær.

Tid til begge deler

– Det er stort å bli satt pris på. Klassen jeg går i er veldig fin, og en av de beste klassene jeg kunne ha kommet i ut fra det å trives på skolen og kunne satse på idrett. Det er veldig praktisk å kunne ta skolegangen over fire år når jeg reiser så mye. Jeg får også tid til skole. Idrettsfag på Melhus videregående kan anbefales, og alle legger til rette for at en kan drive med idrett, sier Idar Andersen til Trønderbladet.

Skolens sykkelsatsing på toppnivå er blitt lagt merke til også utenfor Melhus, og avdelingsleder Geir Frode Moen og lærer Jørn Ryggvik forteller at skolen får henvendelser fra ungdom fra store deler av landet med ønske om å få ta idrettsfag på Melhus.

Andre er også hedret

Også tidligere har skolen hatt elever som har hevdet seg på svært høyt nivå. I 2015 delte rektor Gynnild ut blomster til Helle Sofie Sagøy som ble dobbel VM-mester i badminton for funksjonshemmede. Det er også andre elever som har nådd langt, og blant dem Maiken Bakke og Sindre Lunke.

For å hjelpe elever som vil kombinere skolegang med toppidrett, kan elevene ta videregående opplæring over fire år. Skolen har sykkelsamarbeid med Atle Kvålsvoll og Gauldal sykkelklubb, og Moen forteller at det er trygge veier i nærområdet å sykle på samt treningsmuligheter i Melhushallen. Totalt har Melhus videregående skole 25 elever som satser på sykkelidrett.

Gjevt å være god

– Her har vi et miljø der det er gjevt å være god, sier Moen.

Skolen er også i ferd med å utvikle et samarbeid med håndballag for å hjelpe elever som vil satse på håndball ved siden av skolegangen.