Melhus sleit lenge mot Meldal i Gruva torsdag, men fikk til slutt hull på byllen og snudde 0-1 ved pause til en komfortabel 3-1 seier. Dermed topper laget igjen 4. divisjon avdeling 2 før de andre topplagene skal i aksjon senere denne helgen.

Løsnet etter hvilen

Det var Meldal som tidlig tok ledelsen i Gruva, mot spillets gang, i torsdagens oppgjør. Et resultat som også sto seg til pause, men etter hvilen løsnet det skikkelig for hjemmelaget som fort kunne scoret mer enn de tre målene de til slutt klarte å sette inn bak gjestenes keeper.

Petter Borgen utlignet til 1-1 tidlig i 2. omgang, før Mats Olav Olsen satte inn sin egen retur på straffesparket han misbrukte til ledelse 2-1. Melhus fortsatte å angripe, men kampen ble ikke punktert før midtstopper Andreas Langørgen Solberg fastsatte sluttresultatet til 3-1 etter mye klabb og babb inne i feltet etter en dødball med knapt ti minutter igjen å spille. Derfra og inn kontrollerte verskapet alt som skjedde i Gruva.

Vikarierte med stil

Med hovedtrener Jan Ketil Berg opptatt på jobbreise torsdag kveld, var det assistenttrener Tore Havdal som ledet laget fra sidelinjen sammen med Roar Strand, som før kampen ble hedret av Melhus for nylig å ha blitt kåret til tidenes RBK-er i forbindelse med klubbens 100-års jubiluem.

- Det gikk greit. Jeg hadde med Roar som rådgiver på sidelinjen i dag og det fungerte veldig bra. Han kommer med innspill hele tiden, taktiske grep og vurderer kampbildet fortløpende. En kjemperessurs, berømmer Havdal før han fortsetter:

- Tanken var at Roar skulle inn midtveis i 2. omgang, men etter at vi tok ledelsen 2-1 fungerte ting såpass bra at vi valgte å spare han i dag, forklarer Havdal.

Lang fraværsliste

Med spillere som Kim Roger Laugsand, Pål Riaunet (satt på benken), Eirik Ramlo og Huy Ta Nguyen ute, for å nevne noen, er lagets fraværsliste fortsatt lang, men Havdal roser bredden i troppen og moralen i gruppa. Etter sju kamper av årets sesong er Melhus fortsatt ubeseiret.

- Vi viser moral og styrke ved å komme tilbake i dag også. Fokuset i pausen var å fortsatte og male på og være tålmodige, så var vi ganske sikre på at det ville løsne til slutt. Vi ser at Meldal er tydelig slitne utover i kampen, poengterer han.

Torsdagens 3-1 seier var lagets fjerde hjemmeseier av fire mulige så langt denne våren, mens det har blitt en seier og to uavgjorte på reisefot. Med sine 17 poeng på sju kamper topper dermed Melhus 4. divisjon avdeling 2 ett poeng foran Ranheims 2.lag som har en kamp tilgode. Tre poeng bak der igjen lurer KIL/Hemne som på sin side har to kamper tilgode på serielederen i skrivende stund.

Må sone

Neste kamp for Melhus er bortekamp mot Byåsen 2 2. pinsedag. Til den kampen må laget klare seg uten lagkaptein Martin Nilsen som pådro seg sesongens tredje gule kort mot Meldal.

- Det er selvfølgelig unødvendig av meg, men det er en spontanreaksjon på en feil dommeravgjørelse som gjør at det koker litt over for meg. Det er sånn som skjer i kampens hete. Så klart surt å miste neste kamp, erkjenner Nilsen.

Melhus-kapteinen er ikke skremt over nivået på årets 4. divisjon og tror laget vil være med å kjempe om opprykk helt inn.

- Jeg vil ikke si at nivået er bedre enn forventet. Det er omtrent som forventet standard. Jeg visste at vi var gode nok til å være med å kjempe i toppen og blir skuffet om vi ikke er med i toppen utover høsten. Om vi ikke skulle rykke opp i høst er det derimot ingen krise, understreker han.

- Jeg tror nok det står mellom oss og Ranheim 2 til slutt, så blir det spennende å se hva de stiller med av spillere utover, legger kapteinen til.

For ordens skyld: Melhus møter Ranheim 2 på bortebane mandag 19.juni i det som fort kan bli en tidlig seriefinale.

Melhus startet slik: Øyvind Onsøien - Thomas Mathisen, Andreas Langørgen Solberg, Mats Olav Olsen, Roy Gunnar Pedersen - Petter Borgen, Martin Nilsen, Håkon Lund - Martin Havdal, Geir Holthe, Sanjar Meskinyar.

PS: Midtstopper Andreas Langørgen Solberg spilte sin siste kamp for våren torsdag. Han reiser til USA og studier før han er tilbake i Melhus-trøya igjen i midten av august.