Det blir en spesiell duell i lørdagens toppseriekamp mellom Trondheims-Ørn og Grand Bodø. Duellen skal utkjempes mellom Ingrid Syrstad Engen og Maiken Bakke, som begge har spilt viktige roller i den andres fotballkarriere. I mange sesonger var de viktige brikker i Gimses satsing på jentefotball, Ingrid som slepen midtbanespiller og Maiken som rask kantspiller med god målteft.

De har vært i samme tropp på yngres landslag og kjørte sammen til byen for å hospitere med Trondheims-Ørn. I 2014 signerte både Ingrid og Maiken for Ørn, men der førstnevnte relativt raskt fikk debuten for A-laget og etter hvert etablerte seg i førsteelleveren, måtte Maiken ta til takke med spill for reservene i 2. divisjon. Etter bare én kamp for A-laget til gultrøyene, i cupen, valgte hun i vinter å bytte klubb. Nå spiller hun fast for et Grand Bodø som har karret til seg fire poeng i Toppserien etter opprykket i fjor.

- Jeg er kjempefornøyd med valget mitt. Jeg tenkte at jeg kanskje ikke kom til å få spille så mye siden jeg bor her på Melhus, men jeg har fått mye spilletid. Klubben er også flink til å ta vare på meg, sier Maiken, som etter planen gjør bodøværing av seg i juli.

- Jeg mot deg

Ingrid støtter venninnas klubbytte.

- Jeg synes det var et kjempemodig valg. At hun skal bo her og pendle til Bodø. Hun har fått rikelig med spilletid og det blir du bare bedre av. Jeg støtter henne fullt ut, sier hun.

Trønderbladet har samlet jentene i Gruva på Melhus for en prat. Her har de spilt mye, både sammen og mot hverandre. Før de endte på samme lag i Gimse, spilte Ingrid for Melhus og Maiken for Gimse.

- Jeg husker det så godt. Det var deg mot meg, jeg scoret for Gimse og du for Melhus, sier Maiken til Ingrid.

I vinter spilte venninnene mot hverandre i en treningskamp. Ørn vant kampen, men Maiken scoret i det som var hennes debut for Bodø-klubben. Lørdag står det om poeng for tabellnaboene. Etter en god start på sesongen har det gått tråere på banen i det siste for Engens Ørn. Tre strake tap har det blitt og da bør det helst bli tre poeng mot Grand Bodø, som ligger poenget bak Ørn på 9. plass.

- Vi har blitt kjent med nivået nå og spiller bedre for hver kamp. Vi ønsker å ta med oss noen poeng, smiler Maiken.

- For oss er det kjempeviktig å vinne og vi skal ta de poengene vi kan, sier Ingrid.

Gjør alt for seier

De tidligere klubbvenninnene spiller i ulike posisjoner og det er ikke sikkert at det blir så mange rene dueller dem imellom. Likevel blir det spesielt å gå på banen for hvert sitt lag.

- Det blir veldig spennende og artig å møte dere, sier Maiken.

- Der blir litt ekstra spesielt siden vi har spilt på samme lag. Men nå er det sånn her og det blir som Maiken sier, spennende, uttaler Ingrid.

Ingen kommer til å legge noe mellom i duellene.

- Vi gjør det vi kan for å vinne, understreker Ingrid.

- Vi har spilt sammen i mange år og har ikke alltid vært snille mot hverandre på trening. Men vi er fortsatt like gode venninner, smiler Maiken.

I 2014 ble både Ingrid og Maiken tatt ut til en UEFA-turnering i Portugal med jenter 16-landslaget. Foto: Thomas Olsen