(SOKNA-GIMSE 2-5): Mandag kveld barket Sokna og Gimse sammen på Støren. Åtte poeng skilte lagene i Soknas favør før kampen, men de grønne dyttet favorittstempelet over på rødtrøyene.

– Gimse er det beste laget og bør nok vinne kampen, smilte Geir Bekken. Det fikk soknasjefens helt rett i. Kampen var ikke bare viktig i en tabellmessig sammenheng. Det er også et lokaloppgjør der det å ta skalpen på hverandre teller minst like mye som tre poeng.

- Dette er et lokaloppgjør vi alltid ser fram til. Her er det mer nerver inne i bildet enn ellers, kunne Geir Bekken fortelle til Trønderbladet før kampen.

Skjev start

Han er sjefen for soknajentene og har utvilsomt hatt mest å juble for så langt denne sesongen. De grønne har nemlig imponert stort, og sto med tre av fire trepoengere før møtet med de røde fra Brekkåsen.

Sokna fikk en dårlig start da de åpnet med å tape 3–2 borte mot Tangmoen, men siden har ikke Bekkens disipler sett seg tilbake. 2–1 mot Verdal og en kruttsterk 5-1-seier borte mot NTNUI fulgte, før Tolga/Vingelen/Os/Nansen ble satt på plass med 3–1 i forrige serierunde.

- Vi kom i gang litt skjevt, men har hentet oss mesterlig inn, sier Bekken.

Kjenner 3. divisjon

Sokna har først og fremst vist styrke foran motstandernes mål så langt. Grønntrøyene sto bokført med tolv nettkjenninger på de fire første kampene. Det gir et pent snitt på tre scoringer i hver kamp. Elise Sommervold Fagerbæk, Oda Fagerbekk og Tove Endalsvoll har alle vist seg som giftige foran kassa og scoret mer enn tre mål hver. Førstnevnte er også toppscorer med sine fire nettkjenninger.

- Vi har et rutinert lag som vet hva 3. divisjon er. Det tror jeg vi samler en del ekstra poeng på, sier Bekken.

- Gimse bør vinne

Til tross for at laget hans hadde åtte poeng mer enn rivalen i nord før kampen, valgte Bekken å dytte favorittstempelet over på motstanderen.

- De har et ungt og meget slagkraftig mannskap. Jeg så de mot NTNUI i forrige serierunde, og vet at de har fått mange spillere tilbake fra skade, sykdom og russefeiring. Vi kommer til å møte et heltent lag, og skal vi få med oss poeng må vi spille opp mot vårt beste, bedyrte Sokna-sjefen.

- Hvem bør føle at de skal vinne kampen?

- Det bør nok Gimse gjøre. Vi har fått den beste starten og har definitivt minst å tape, smiler Bekken.

For Gimse vedkommende var inngangen til kampen motsatt. Rødtrøyene sto med ett fattig poeng etter fire spilte serierunder. Poenget tok de i forrige serierunde hjemme mot sterke NTNUI. Med bare tre scoringer i riktig ende og hele nitten i mot, må noe skje framover.

- Jentene har all grunn til å være fornøyd. Vi møtte et veldig godt lag bestående av spillere som har erfaring fra enda bedre klubber. Uten tvil årsbeste av oss, men nå vi begynne å samle trepoengere også, kunne Gylland Prestmo fortelle til Trønderbladet etter kampen mot studentene.

Ungt pågangsmot vant

Og i mandagens kamp mot Sokna fortsatte Gimse der de slapp mot NTNUI. Da dommer Mohammad Isa Shahamad blåste av kampen etter nitti spilte minutter på et regntungt kunstgress, viste resultattavla 5–2 i favør av de røde. Dermed vant ungt pågangsmot mot rutine og erfaring.

Seieren betyr at Gimse knapper innpå sine rivaler i sør. Nå skiller det bare fem poeng i favør av de grønne. I neste kamp venter tabelljumbo Tolga/Vingelen/Os/Nansen borte for Gimse, mens Sokna gjester nestjumbo Orkla.