- Det er artig å komme hjem og være med på løp. Her løper jeg i kjente terreng, smilte Andreas Sølberg.

Trønderbladet traff ham etter løpet, som ble holdt i trimløypa på Korsvegen. Kjente stier for Sølberg, som er fra Gåsbakken, men nå bor i Gøteborg hvor han satser fullt og helt på orientering.

Andreas: - Mine VM kommer senere

- Norgeseliten

Det var orienteringsgruppa i idrettslaget Leik, som arrangerte kretsmesterskap i mellomdistanse søndag. Hele 275 løpere deltok, noe løpsleder Kristin Sølberg er veldig godt fornøyd med. Det er samme antall som det bruker å være når kretsmesterskapene arrangeres i Trondheim.

Særlig i eliteklassen, H21, deltok det veldig mange søndag.

- Her er det mange løpere som ligger helt i norgeseliten, og de gjør det godt både her hjemem og i verden ellers, forteller hun.

Les: Taklet presset og vant

- Liten klubb

Dette er første gang det arrangeres kretsmesterskap på Hølonda på lang, lang tid, ifølge Sølberg.

- Det er litt spennende. Vi er jo en liten klubb. Det er ikke mange Leik-løpere som er med i løpet, de aller fleste er med og hjelper til, forteller Sølberg.

Totalt var 35 personer i sving før, under og etter løpet. Sølberg forteller at dugnadsviljen er stor, ingen sier nei til å hjelpe til. Hun skryter også at Tone Almås og Ola Keiserås, som har lagt alle løypene. Fire i antallet. Det er en stor og krevende jobb, ifølge Sølberg.