17.-mai-vorspielet mot Stabæk ble ikke den festen Trondheims-Ørn hadde håpet på. Lokomotivet i trøndersk kvinnefotball hadde invitert til 100-årsfeiring, men tapte til slutt 0-4 etter at det raknet mot slutten av kampen.

- Jeg synes ikke det er en 0-4-kamp, men ja, det høres stygt ut, sier Ingrid Syrstad Engen skuffet til Trønderbladet etter kampslutt.

Ligger for lavt

Melhus-jenta var som vanlig involvert i det meste Trondheims-Ørn foretok seg ut på banen. Hun bidrar i det oppbyggende spillet og går på dype løp inn i boksen. Samtidig jobber hun samvittighetsløst hjemover i banen også. Trener Thomas Dahle synes midtbanejuvelen i perioder påtar seg vel mye ansvar.

- Ingrid gjør en god kamp. Hun har det litt i seg at hun skal være den som skal balansere, og tar veldig ansvar i det defensive. Det gjør at hun blir litt lavere enn det jeg ønsker, men jeg er strålende fornøyd med Ingrid. Hun legger absolutt alt i potten hver eneste gang, sier han.

Syrstad Engen ønsker å score mer enn i fjor, da ble ett seriemål. Men etter fem serierunder står hun fortsatt uten nettsus.

- Jeg har jobbet med det å være mer i boks og bli mer målfarlig, men innleggene kom ikke der jeg var. Men vi har ikke de store sjansene, sier hun.

- Det lugger litt

Dahle mener J19-landslagskapteinen har scoringer i spillet sitt.

- Hun bør putte fire-fem mål i løpet av sesongen, sier treneren og tror det vil løsne snart for melhusjenta:

- Det er marginalt. Du ser i dag, vi har muligheter, men vi er ikke dyktige eller tøffe nok på å gripe dem. Det lugger litt for oss, men jeg er sikker på at det løsner snart. Da vil målene komme, sier han.

- Standardsetter

Dahle var trener i Trondheims-Ørn da Engen signerte for Ørn i 2014. Etter den sesongen gikk han over i «sivil» jobb, før han igjen overtok treneransvaret i september i fjor.

- Ingrid kom til oss som et lovende talent og har tatt stegene fort egentlig. Hun er kaptein for J19-landslaget og er standardsetter på trening. Hun er dønn seriøs både på og utenfor banen, dyktig på skolen. En 24-timersutøver og god toppidrettsutøver som betyr mye for gruppa. Hun vil ha mye ansvar, tar mye ansvar og får mye ansvar, sier Dahle.

Etter at Guro Reiten forlot Ørn til fordel for Lillestrøm ble Mali Lilleås Næss utnevnt til ny kaptein. Treneren forteller at Engen også var en kandidat for å overta kapteinsbindet.

- Det er kanskje sånn at vi må passe på at det ikke blir for mye ansvar på henne, men jeg er veldig, veldig fornøyd med måten hun er på og utvikler seg.

Sentral spiller

Hvor lenge får du beholde henne i Ørn?

- Jeg håper det blir lenge. Jeg håper hun vil være her, utvikle seg selv og utvikle Ørn. Ingrid er allerede en sentral spiller for oss og kan bli meget, meget god. Jeg skjønner at hun er interessant for andre klubber, sier han.

19-åringen har kontrakt ut denne sesongen. Da hun signerte sin nye avtale med toppserieklubben uttalte Dahle til Adresseavisen at nattesøvnen var berget.

Thomas Dahle håper å få beholde Ingrid Syrstad Engen i Trondheims-Ørn. Foto: Thomas Olsen