Til tross for bare én seier på 12 starter i fjor, og ingen på fire forsøk i år, har Garberg varslet litt for egentrente Tanita’s Juliano, uten at Leangen-spillerne gjorde hesten til noe annet enn et sjuendevalg i V65-spillet. Selv anså han egentlig bare Blekkan-traveren Euroncandidcamera som spesielt tøff å slå.

Spurtslo favoritten

Kveldens løp gikk over stayerdistansen 2640 meter auto. Forhåndsfavoritt var nettopp den nevnte hesten til Jomar Blekkan. Den dro andresporet hele løpet, mens Tanita’s Juliano fikk reise i tredje par utvendig. Euroncandidcamera koblet et sterkt grep på lederhesten Rapido G. T. på oppløpet, men ute i banen kom Garberg som hadde fått ordentlig fart på sin hest. Det berømte lange oppløpet på Leangen reddet seieren for Juliano, som vant med hode etter en solid sluttspurt. Vinneroddsen ble skrevet til 36,41.

– Jeg trodde ikke vi skulle slå Jomar sin hest. Den fungerte ikke som best, men det gikk bra, uttalte Garberg på seremoniplass.

Dobbel-triumf

Dagens Dobbel begynte i det påfølgende løpet. Begge var hoppeløp. Thomas Mjøen tok først plass bak Fannrem-hesten Brightasabutton, et fjerdevalg i sitt løp. Ekvipasjen skar rett til tet fra femtesporet i volten, og da var faktisk det meste gjort, som kusken også poengterte etter løpet. Seieren ble sikker foran Tania N.L. og Jomar Blekkan.

I DD-2 kusket melhusamatøren egentrente Villmira. Før løpet dreide mye seg om Romanova, men den gode, svenskeide hoppa hadde ikke dagen, hun trøblet fra start og måtte innom galopperte også senere i løpet. Fra spor seks på tillegg var Villmira i tet etter en runde. Mjøen var stø kusk og kjørte familiehesten inn til sikker seier foran Rebekka og Ragnhild Bjørnbeth.

– Jeg var skeptisk til springspor, den er sein fra start, men det løste seg fint. Den fløt på styrken, meddelte kusken etter å ha kjørt inn 60.000 kroner i de to DD-løpene.