Paradoksalt nok fikk dommer Mazloum Ridwan Haydar mer å henge fingrene i etter kampslutt enn det han gjorde på de nitti minuttene det ble spilt fotball mellom Gimse og Brekken.

Dramatikken startet da flere gimsespillere havnet i klinsj med tre brekkinger rett etter at dommer Haydar blåste av kampen. Masseansamlingen resulterte i at målscorer Stian Gran Olsen ble vist det røde kortet mens gjestenes Ole Anders Grytbakk fikk se sitt andre gule kort på tre overtidsminutter.

Masseansamlingen skal etter det Trønderbladet erfarer skyldes at en eller flere brekkinger skal ha ropt noe som ikke falt i god jord hos hjemmelagets lynraske venstreving Joel Sunnyboy Toe.

- Jeg er ikke helt sikker på hva som ble sagt, men det høres ut som at noen skal ha ropt «neger» til ham. Det er selvfølgelig noe vi ikke liker å høre på en fotballbane, og vi ser alvorlig på situasjonen, kunne hjemmelagets Joachim Berg Rønning fortelle mens han ble intervjuet i midtsirkelen.

Ingen kommentar fra Haydar

Trønderbladet har mandag vært i kontakt med både dommer Haydar og observatør Dagfinn Hoffstrøm. Haydar viser til kamprapporten han har sendt Fotballkretsen, mens Hoffstrøm ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

- Det skjedde mye dramatikk på slutten og alt er notert i kamprapporten, sier Haydar.

Hoffstrøm følger opp:

- Brekken vant kampen 3-1. Noe ut over det kan jeg ikke kommentere. Dessuten var jeg altfor langt unna til å få med meg hva som skjedde.

Trønderbladet har også hatt med Trøndelag Fotballkrets mandag. De har følgende å si:

- Vi er klar over at det oppsto en episode etter kampslutt i oppgjøret mellom Gimse og Brekken. Den resulterte i to røde kort, og straffeutmålingen jobber vi med nå, sier nestkommanderende daglig leder, Bjørn Langørgen.

Ser meget alvorlig på rasisme

Han har, sammen med Jan Roar Saltvik, ansvaret for konfliktsaker, alvorlige sanksjonsaker, overordnet lov og reglement på kretskontoret. Langørgen forteller til Trønderbladet at de også har mottatt en formell klage fra Gimse, men ønsker ikke å si noe konkret om innholdet i den.

- Så lenge denne klagen er under behandling tror jeg de fleste forstår at vi ikke kan kommentere noe ut over de to røde kortene som ble gitt etter kampslutt.

Når Trønderbladet spør hvor alvorlig en eventuell episode som involverer rasisme er, svarer Langørgen følgende:

- Vi jobber målrettet mot en arena fri for rasisme og diskriminering. Trøndelag Fotballkrets tar sterk avstand fra dette og kommer til å se meget alvorlig på slike situasjoner.

Kjenner seg ikke igjen

Gjestenes trener blir overrasket når vi forteller at Gimse har sendt inn en formell klage på det som skal ha blitt sagt etter kampen.

- Det var nytt for meg. Jeg nekter å tro at noen av mine spillere har sagt noe rasistisk til motstanderne våre, sier Mads Tamnes.

Brekken-sjefen presiserer at klubben tar sterk avstand fra rasisme.

- Det skjedde mye på slutten der, og det er ikke alltid så lett å høre og forstå hverandre når engelsk, trøndersk og andre dialekter går hånd i hånd. Jeg understreker at vi tar sterk avstand fra rasisme og kommer ikke til å være nådig om noe sånt oppstår.

Fair-play i fokus

Mangeårig brekkentrener og tidligere leder i Brekken IL, Per Inge Sjøvold var også på plass under kampen. Han hadde følgende å si til Trønderbladet:

-Ole Anders (Grytbakk) sine to gule på overtid var våre første kort denne sesongen, noe som bare underbygger at vi er et lag som setter fair-play i fokus. Ingen av våre spillere har til hensikt og verken skade andre eller si noe med et krenkende innhold.

Gimses assistenttrener Geir Ove Aune, som ledet laget i trener Ketil Olsens Spania-fravær, ønsker ikke å kommentere hendelsen og ber om ro inntil Fotballkretsen har gjort sine vurderinger.

- Einar og Joachim (Berg og Berg Rønning) hadde en samtale med dommeren etter kampen og informerte ham om det som var nødvendig.

Skryter av Brekken

Aune forteller at laget hans spilte en god kamp, og mener det som skjedde etter fløytesignalet gikk, overskygget et ellers velspilt oppgjør.

- All ære til Brekken. De var et hakk bedre enn oss og fortjente å ta med seg alle tre poengene hjem. Det er ikke noe ondt blod mellom oss, så får vi se hva som skjer videre med denne saken. Det som er sikkert er at både Stian (Gran Olsen) og Grytbakk får karantene, avslutter han.