Gimse holdt følge med opprykksjagende brekkinger i sytti minutter. Da tok kreftene plutselig slutt.

– Vi leverer en bra kamp og fortjente kanskje noe, men en fotballkamp varet i nitti minutter, så vi må lære å stå hele løpet ut, sier treneren.

Gimse fikk en håpløs start på sesongen med tap for Støren og Neset, men slo hardt tilbake og tok med seg tre poeng i møte med Jonsvatnet før tabelljumbo Oppdal ble slått forrige fredag. 0-3-seieren mot de grønne fra alpinbygda var fortjent, og selvtilliten var det ingenting å si på før møte med fremadstormende brekkinger lørdag formiddag.

- Vi visste at dette kom til å bli en knalltøff kamp, men alle hadde troen på at det var mulig å få med seg noe, sier trener Geir Ove Aune til Trønderbladet like etter kampslutt.

Startet bra

Gimse leverte en solid første omgang og så ut til å være godt forberedt på gjestenes velkjente og 4-3-3-system. Hjemmelaget fortsatte der de slapp etter hvilen, og da femten minutter gjensto var lagene likt på stillingen 1-1.

- Vi åpnet akkurat slik vi ble enige om i «pep-talken» før kampen. Alle tre lagdelene jobbet bra sammen, forflyttet seg effektivt og nektet Brekken de rommene de ønsker seg.

Godt forberedt

Brekken har vært nære å ta turen opp i 4. divisjon to år på rad. Begge gangene har Gimses erkefiender hindret gull og glitter. I 2015 endte de to fattige poeng bak Trønder-Lyn, mens de i fjor tapte på straffer i Abrahallen mot Melhus.

De røde fra den sør-østlige delen av fylke er kjent for sine lynraske vinger og oppofrende duellspill. På spørsmål om hvor godt forberedt Gimse var på gjestenes giftige 4-3-3-system, svarer Aune følgende:

- Ja, vi visste hva som møtte oss, og jeg føler vi var så godt forberedt som vi kunne være. Vi sto bra i mot fra start og lyktes godt med våre egne offensive planer i tillegg. Dessverre holdt det ikke helt inn.

Gikk tom

For da kvarteret gjensto, tok kreftene plutselig slutt og dramatikken tok til. Først gikk gjestene opp i ledelsen 1-2 etter klabb og babb på en dødball, før de økte til 1-3 etter nok en dødball bare minutter senere.

- Jeg vet ikke hva som skjedde på slutten, men korthuset raste litt sammen. Når det tredje målet gikk inn ga vi opp, sier Aune.

Med 1-3-scoringen dalte tempoet i kampen betraktelig og stemningen surnet. Flere gule kort ble delt ut, men da dommer Mazloum Ridwan Haydar blåste av kampen etter tre overtidsminutter, trodde alle at poengene var delt ut og at spillerne ville takke hverandre for kampen. Sistnevnte skjedde aldeles ikke.

Fullt kok

Da en sliten Joachim Berg Rønning skulle oppsummere lagets innsats i midtsirkelen like etter kampslutt, skjedde det plutselig noe 20 meter bak oss ved inngangen til garderobene. Flere Gimse-spillere havnet i klinsj med tre brekkinger. I tumultene som oppsto ble det etter det Trønderbladet kunne se, Stian Gran Olsen vist det røde kortet mens en Brekken-spiller slapp med den gule fargen.

Masseansamlingen skal etter det Trønderbladet erfarer skyldes at en brekking skal ha ropt noe som ikke falt i god jord hos hjemmelagets lynraske venstreving Joel Sunnyboy Toe.

Ser alvorlig på det

- Jeg er ikke helt sikker på hva som ble sagt eller gjort, men det høres ut som at noen skal ha ropt «neger» til ham. Det er selvfølgelig noe vi ikke liker å høre på en fotballbane, og vi ser alvorlig på situasjonen, sier Berg Rønning.

Etter episoden som overskygget mye av det som skjedde før dommeren blåste av kampen, tok trener Aune en real alvorsprat med Sunnyboy Toe på benken. Berg Rønning avviser derimot at det er interne stridigheter i gruppa.

- Nei, det skjer ofte at det koker litt for en hver etter kamper, men det går fort over. Vi får se hva som skjer med det som ble sagt, avslutter han.

Trener Geir Ove Aune tok en alvorsprat med Joel Sunnyboe Toe.