Sokna sto med en seier og ett tap før mandagens bortekamp i den sure vinden på Lade og bortemøtet med NTNUI, som på sin side hadde startet sesongen godt.

- Vi hadde nok kanskje forventet oss litt tøffere motstand enn det vi fikk i kveld. De hadde et bedre lag i fjor enn i år, men samtidig har de kommet godt i gang så vi trodde nok kanskje det skulle bli tøffere enn det ble til slutt, oppsummerer Sokna-trener Geir Bekken 5–1 seieren over studentene.

- Vi starter kampen kjempebra og tar ledelsen ved Elise Fagerbæk allerede etter fem minutters spill. Etter det er NTNUI farlig frampå et par ganger før samme spiller legger på til 2–0 for oss. På begge de to målene er det kantspiller Oda Fagerbekk som terroriserer NTNUIs forsvar med sin hurtighet, berømmer Bekken når han beskriver 1. omgangen av mandagens oppgjør.

Tove Endalsvoll fastsatte pauseresultatet til 3–0 i Soknas favør knappe kvarteret før hvilen.

- God kontroll

- Jeg føler vi har god kontroll på kampen etter pause. Vårt fokus i pausen var å gå ut på banen på 0–0 og prøve å vinne 2. omgangen og det lyktes vi bra med, sier Bekken.

Les også: Sokna sverger til 4-3-3

Sokna tapte noe overraskende serieåpningen borte mot Tangmoen (2-3), før de slo tilbake med en sterk 2–1 seier over Verdal sist. Dermed står laget bokført med seks poeng etter tre runder.

- Poengmessig har vi kommet godt i gang, selv om vi har mest fokus på prestasjoner og utvikling av spillere. Jeg tror fortsatt jeg har til gode å si til spillerne mine at denne kampen «må» vi vinne, forklarer hovedtreneren som er inne i sin fjerde sesong som Sokna-sjef.

- Tangmoen er normalt sett et lag vi bør slå, mens seieren over Verdal var en solid prestasjon av oss. Verdal er nok det beste laget vi kommer til å møte i år. De satser tungt og jeg tror de kommer til å rykke opp med relativt klar margin i høst, spår Bekken.

Ski og fotball

Om sine talentfulle målscorere har han følgende å si:

- Det er to lovende spillere. Kristine kom til oss fra Singsås foran denne sesongen og matches forsiktig foreløpig, mens Elise bare har 7–8 treninger bak seg denne våren. Hun går på ski om vinteren og har en enorm kondisjon og spilleforståelse som sin største styrke. Hun har en vinnerskalle som vi kommer til å dra stor nytte av framover, roser Bekken.

Frykter nedrykk – på sikt

Årets målsetting for Sokna-jentene var å komme på øvre halvdel av tabellen, men på lang sikt er trener Bekken redd for at laget må ta turen ned i 4. divisjon.

- Vi har som mål å komme blant de 3–4 beste i år og tror det er innenfor rekkevidde, sier han før han legger til:

- Du må huske på at vi er det laget som trener desidert minst av alle på dette nivået. Vi har to gode økter i uka på Støren der vi får trent på mye av det samme som du ser igjen i kampene. Noe mer har vi ikke kapasitet til da flere av spillerne ønsker å ha det slik grunnet familiesituasjonen de er i, påpeker Bekken.

- Mange av våre konkurrenter trener både fem og seks ganger ukentlig og på nivået under kommer det seriøse klubber som vil opp og fram som legger ned langt flere timer på feltet enn det vi har mulighet til. På lang sikt er jeg redd det kan felle oss. Jeg som trener hadde gjerne sett at vi øvde mer, men slik er det nå en gang. Jeg har ambisjoner som trener jeg også, avslutter den sympatiske Sokna-treneren.

Neste kamp for Soknas del er bortemøtet med tabelljumbo Tolga-Vingelen / Os/Nansen førstkommende søndag.

FORNØYD:Trener Geir Bekken er fornøyd med laget som slo NTNUI 5-1, men frykter at Sokna etter hvert vil bli passert av lag som satser hardere. Foto: Inge Grytbak