Søndag 21. mai inviterer Midtre Gauldal kommune til festkveld i kulturhuset. Da kommer Marit Bjørgen hjem for å motta kulturprisen for 2016. Langrennsdronninga er stort sett på farten hele vinteren og våren, og det har ikke vært lett å finne en ledig kveld. Datoen ble spikret på et uformelt møte i Frøsetmarka under Marit Bjørgen-rennet rett før påske.

Marits ønske

Marit Bjørgen satser mot ny jubelsesong Skiveteranen Marit Bjørgen (37) satser alt inn mot OL i Pyeongchang kommende sesong.

Arrangementskomiteen er likevel godt i gang med å planlegge kvelden som skal hylle tidenes beste skiløper. Tross all suksess, 37-åringen har begge beina trygt plantet på bakken og kommer ikke til Støren med en eneste stjernenykk. Men et ønske har hun uttrykt overfor Kjerstin Digre Kosberg, May Britt Aas og Arnfinn Solem, som planlegger kvelden.

- Hun ønsker at ungdommer skal få framføre noen innslag, forteller Korsberg.

Langrennsforfatter kommer

Forfatter av femmilsboka, Thor Gotaas, takket tvert ja da han ble spurt om å skrive noe om Bjørgen. Han kommer til Støren for å framføre teksten.

- Han var lett å få med. Han så på det som en stor ære og gleder seg veldig, sier Solem.

Publikum kan også få ta del i showet, under programposten «taler og hilsninger».

- Vi har en åpen plass i programmet og her kan folk si noe til Marit. Det bør helst være kort og konsist, sier Solem og oppfordrer folk som har lyst til å si noen ord om å ta kontakt.

Symbolsk sum

Prisutdelingen arrangeres i samarbeid med Rognes IL, klubben Bjørgen har vært tro mot hele sin karriere. Det kan bli kamp om plassene når Bjørgen skal hylles i Midtre Gauldals storstue. Derfor selges det billetter til prisutdelingen for en «symbolsk sum».

- Inngang koster 50 kroner og da får du også kaffe og kaker, forteller trioen.

- Bør det ikke være gratis inngang når kommunens store datter skal hylles?

- 50 kroner er nesten gratis, mener Kosberg og lover mange gode kaker.

Trioen gleder seg til endelig å få overrekke kulturprisen til Bjørgen.

- Marit er vår beste ambassadør og representerer kommunen på den beste måten. Hvis jeg sier til folk at jeg kommer fra samme kommune som Bjørgen, så vet de hvor jeg kommer fra, sier Aas.

- Hun står for sunne og gode verdier og er et godt forbilde for unge, legger Solem til.

Han synes det er for tidlig å få Marit på sokkel. Det får komme når karrieren er over, men kanskje får 37-åringen en gate oppkalt etter seg. Hele Midtre Gauldal bortsett fra Støren skal addresseres på nytt og da får vi kanskje «Marit Bjørgens gate» eller «Bjørgens allé».

Marit Bjørgen blir festens midtpunkt på Støren 21. mai. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix