Natt til mandag kom en trøtt, men fornøyd Idar Andersen hjem til Melhus etter firedagersrittet Course de la Paix Juniors i Tsjekkia. 17-åringen syklet inn til sin første seier i Nations cup på første etappe og fulgte opp med å holde på ledelsen helt til siste målpassering. I tillegg ble det 2. plass sammenlagt til Andreas Leknessund og norsk seier i lagkonkurransen. Andersen mener Norge viser styrke i den viktige VM-sesongen. Om fire måneder arrangeres VM i Bergen og da kan Norge ta flere medaljer. Det mener Andersen.

- Vi viser at vi er blant favorittene til VM. Vi har både spurtere og klatrere. Andreas har en stor sjanse på tempoen og vi kjører også bra som lag, sier Andersen.

- Høyt nivå

Han er naturligvis stolt etter sin første seier i et internasjonalt etapperitt noensinne.

- Det er stort det, sier den sindige gauldalssyklisten, før han fortsetter:

- Nivået er høyt og det er ikke så mange nordmenn som har klart det, sier han.

Etter seier på første etappe og en solid prestasjon på andre etappe, gikk det opp for 17-åringen at han kunne vinne.

- Vi hadde både meg og Andreas langt framme i sammendraget. 3. etappe var tøff med en krevende motbakke som vi skulle opp to ganger. Det var bare å kjøre alt vi hadde, forteller Andersen.

Bruddforsøk

Han syklet inn 10. plass på dag 3 og beholdt ledelsen i sammendraget. Nærmest var lagkompis Leknessund 48 sekunder bak. På de siste etappene kjørte Norge for Andersen og det ble en kontrollert affære, mener han selv.

- Det var veldig mange som ville i brudd og støte fra. Men vi greide å kontrollere sånn ganske bra, og mot slutten lå vi bare foran og hadde veldig kontroll, forteller han.