Melhus IL har fått en meget solid start på sesongen med syv poeng på tre kamper. Lørdag gjestet Tydal Gruva i glitrende solskinn og hjemmelaget brukte ikke lang tid på å sette gjestene under press. Første scoring kom 20 minutter ut i kampen da Eirik Ramlo var sterkest i lufta på corner. 2-0 kom i det 43. spilleminutt. Venstreback Roy Gunnar Engesund Pedersen fikk drømmetreff fra langt hold og ballen smalt i tverrligger – og over streken? Tiden vil ikke vise, for uten målteknologi vil det til evig tid være en diskusjon om målet tilhører Pedersen eller Sanjar Meskinyar, som fulgte opp og fikk ballen over streken. 3-0 kom omtrent på omgangens siste berøring da Håkon Lund var timet best i femmeteren og headet inn nok et hjørnespark.

- Jeg synes ikke vi er så gode i første omgang, men det blir grei skuring etter hvert, sier Melhus-kaptein Martin Nilsen.

- Skulle ha scoret

To lag kom på banen også i andre omgang, men Melhus var totalt dominerende og kjørte kampen. Det ble produsert mer enn nok målsjanser til å pynte på målforskjellen, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Spillere som Kristian Eggan, Håkon Lund og Roar Strand var nære, men ballen ville rett og slett ikke over streken.

- Jeg skulle ha scoret, sier Norges mestvinnende spiller gjennom tidene.

- Har du satt deg noe mål om antall scoringer i år?

- Det tar vi som det kommer, men jeg liker å komme på løp bakfra. Det var nære at jeg kunne fått ballen et par ganger, sier han.

Bra stall

Med tre scoringer før hvilen holdt det likevel i massevis for Melhus. Strand mener Melhus vil kjempe i toppen av 4. divisjon og utelukker ikke at klubben kan rykke opp til 3. divisjon.

- Det tror jeg vi er (med i opprykkskampen). Stallen er såpass bra, som du ser så mangler vi to kvalitetsspillere i dag. Vi er nok topp tre-topp fire, selv om jeg ikke har sett alle lagene, sier den tidligere RBK-kjempen.

Melhus-trener Jan Ketil Berg fikk se Strand dominere da han kom innpå noen minutter ut i andre omgang. Berg er glad for at superveteranen på 47 år har lyst til å bidra i Melhus.

- Bare det å ha en sånn type i troppen blant ungguttene. Roar gir av seg selv, en jævlig fin fyr og Norges mestvinnende fotballspiller. Og så er han med og bidrar, ikke sant. Han har ikke lagt på seg et gram siden han la opp, sier Berg med et smil.

- Ikke nøyaktige nok

Treneren er fornøyd med tre poeng, men sier samtidig at det bor langt mer i laget.

- Det er mye å rette på offensivt. Vi er ikke nøyaktige nok på siste tredel, det er liksom ikke den høye inn på fire stoppere. Da må vi være smartere. Defensivt er det bra, vi holder nullen, ikke sant. Gjennomført er det bra, ny seier i ny divisjon. Og så må være noen lag som er bedre enn dette, sier Berg.

- Hvem?

- Nei, det var det da. Heimdal, kanskje. Vi har i hvert fall mye mer å gå på, sier han.

Opptatt med konfirmasjon

Kaptein Nilsen er sikkert på at Melhus vil bite godt fra seg denne sesongen.

- Hvis vi er i toppen til høsten, så kan alt skje. Vi skal bare ta kamp for kamp, sier han.

- Er du overrasket over at Melhus har tatt så mye poeng etter tre kamper?

- Nei, ikke i det hele tatt. Vi vet hvor gode vi er selv. Hvis alle mann legger ned innsats hver uke, så kan vi kjempe i toppen. Det bor mye i laget og vi kommer til å bli bedre og bedre. Vi gjør ikke noen kjempekamp i dag, men vinner 3-0 og det må bety at det kan bli bra. Vi ser bare opp og fram, sier han.

Neste helg møter Melhus Heimdal på bortebane. Bydelsklubben ledet 4. divisjon etter to serierunder, men tapte lørdag mot Kattem. Dermed er det Melhus som regjerer øverst. Roar Strand tror Heimdal-kampen blir en fin test for de svarte og hvite. Men kanskje må laget klare seg uten ham.

- Jeg har konfirmasjon neste helg og det er ikke sikkert jeg kan bidra. Kanskje får tilbake et par spillere fra skade som kan styrke laget, sier Strand.

Martin Nilsen mener Melhus vant på en dag da det buttet litt imot. Foto: Thomas Olsen
Kristian Eggan var en av flere spillere som burde ha scoret i 2. omgang. Foto: Thomas Olsen