– Det gikk enormt bra under Midt-Norsk mesterskap sist lørdag, forteller trener og utøver Anton Gimse som har svart belte.

Melhus taekwondoklubb har egen avdeling på Korsvegen. I gymsalen i Hølonda samfunnshus er det yrende liv, og Gimse tror medaljehøsten vil betyr mye for sporten videre.

Gull og sølv

Mesterskapet på lørdag var i Rosenborghallen i Trondheim, og samlet utøver også utenfor Trøndelag. Erika Krogstad (15) tok gull i mønster og gull i sparring, Eirik Andre Mo Indset (17) tok gull i mønster og bronse i sparring, Julie Eriksdatter Gorsetbakk (20) tok sølv i mønster og Anton Gimse tok gull i mønster og gull i sparring i klassen 35 pluss. Gimse startet med taekwondo det året han fylte 50 år, og tok bronse i sparring under worldcup i Budapest der 59 nasjoner deltok.

Regionlag

– Jeg er også svært fornøyd med at seks av utøverne har klart å komme med på Trøndelags regionlag, forteller Gimse.

Disse er Erika Krogstad, Eirik Andre Mo Indset, Julie Eriksdatter Gorsetbakk, Bjørn Eirik Indset, Heidi Leraand og Anton Gimse.

–Det er ekstra inspirasjon å bli tatt ut på regionlaget, sier Eirik.

Aldri for sent

Eirik anbefaler andre å satse på taekwondo, og han mener det aldri er for sent å starte.

–Vi har hatt utøvere her som er i 70-årene, og det skjer ikke i fotball, forklarer Eirik.

Melhus taekwondo startet for 20 år siden, og har 120 medlemmer. 35–40 av disse er i avdelinga Korsvegen som ble startet for fire år siden. Anton Gimse forteller at aldersspennet er fra 6 til 79 år.

Les også: Vil ha med «bygdafolket» på internasjonal boksefest

Regler

– Det er færre skader i taekwondo enn det er i fotball. Det er ikke lov å slå og sparke så hardt du kan. Inntil du er 13 år, er det ikke lov til å sparke mot hodet. Målet er ikke å skade andre. Det er lite skader når en tenker på kampsport, forteller Gimse.

Høflighet og respekt er vektlagt, og utøverne hilser på hverandre før de starter. Inne i gymsalen trener også Astrid Blokkum som er kommet sju måneder ut i svangerskapet.

– Jeg stopper bare når det blir for mye. Dette er ikke sporten å begynne med når du blir gravid, sier Blokkum.

På Korsvegen er det trening to ganger i uka, mens de som satser, trener 4–6 ganger i uka, forteller Julie.

– Taekwondo er kjempelærerikt. Du bygger deg selv opp. Blant oss jenter er det mye snakk om selvforsvar. Drømmen er å få svart belte, sier Julie.

I helga drar utøver til Ålesund for å konkurrere der, og hovedmålet for utøvere er NM i november.