Årets sesong er spesiell for norske syklister med VM på hjemmebane i Bergen i september. Gauldals sykleklubbs Idar Andersen har satt seg mål om VM-plass og har allerede markert seg denne sesongen. I mars syklet han et ritt i Belgia med landslaget og søndag gjorde han en strålende figur i norgescupåpningen i Bergen.

I vanskelige værforhold syklet han til 2. plass på fellestarten, kun slått av Søren Wærenskjold.

- Jeg startet spurten tidlig og ledet helt til det gjenstod 20 meter, men Wærenskjold kom fort på slutten, forteller 18-åringen.

Landslagsritt

- Er det bittert å miste seieren rett før målstreken?

- Neida, jeg fikk kjørt offensivt og dette er god trening til viktigere ritt, sier landslagsyklisten.

Les også:

Med viktigere ritt mener Andersen NM i Stjørdal senere i sesongen og landslagsritt. Allerede om et par uker håper 18-åringen å representere Norge i et ritt i Tsjekkia. Der har gauldalingen sett seg ut en tøff etappe som han mener passer ham bra.

- Det er viktig å vise seg fram i internasjonale ritt, for da får landslagssjef Kai Lexberg se hva du kan prestere, sier Andersen.

2. plass til Lorvik

18-åringen er ikke den eneste lokale syklisten som fikk en god start på sesongen. Ingrid Lorvik syklet også inn til 2. plass i seniorklassen. Hun ble slått med drøye minuttet av bergenssyklisten Ingrid Moe.

Best i herreklassen ble Henrik Burchardt med 52. plass. Han var den eneste på Gauldal SK som fikk fullføre rittet. Deltakerne som havnet for langt bak ble tatt ut av rittet etter så så mange runder.