En lang treningsvinter er endelig snart over. Mandag serieåpner Sokna på bortebane mot stjørdalsklubben Tangmoen. Når dommeren har kastet mynten i lufta og det bestemt hvem som sparker sesongen i gang, stiller Sokna-spillerne opp i 4-3-3. Som damelaget fra Soknedal «alltid» har gjort.

- Vi spiller en offensiv 4-3-3. Det er har vi alltid gjort og det kommer vi alltid til å gjøre. Vi trener på å spille 4-3-3 og det er den formasjonen jentene synes er artig, sier trener Geir Bekken.

Solid treningsvinter

- Uansett motstand?

- Vi går ut for å spille 4-3-3 og dominere kamper. Vi presser høyt fra start og så ser vi hvordan det går. Vi er veldig dårlig på å legge oss bakpå. Vi blir passive og kommer ikke opp i press. Kanskje greier vi ikke stå høyt i 90 minutter, men vi gjør det så lenge vi kan, sier han.

Formasjonen krever mye av spillerne og da er det essensielt at de som skal utføre taktikken har stor løpskapasitet i seg. Bekken mener Sokna har en god sesongoppkjøring bak seg.

- Jeg synes vi har forberedt oss godt. Vi har trent to ganger i uka og spilt cuper og diverse treningskamper mot både guttelag og damelag. Vi har spilt mot 2. divisjonslaget til Orkanger. Vi tapte 0-1 i helt jevn kamp, kanskje var litt bedre enn oss. 2. divisjonsklubben Nidelv slo vi 3-0, forteller han.

Moro med rivalisering

Kanskje kan det siste resultatet fungerer som et aldri så lite skremmeskudd overfor Gimse, som fikk tilbud om å spille i 3. divisjon da Tynset trakk laget. Bekken har merket seg at klubben litt lenger sør har pøst på med fire treninger pluss en til to treningskamper i uka.

- Jeg har fått med meg at de ønsker å være et flaggskip for damefotballen i området. Gimse er ambisiøse og det har de sikkert grunn til. Vi gleder oss til å møte dem, vi reiser heller til Melhus enn til Tynset. Vi kommer til å bite godt fra oss og så får vi se hvem av oss som har dagen, sier Bekken.

- Hva betyr det for interessen rundt damefotballen at vi nå har to lag fra området i 3. divisjon.

- Jeg tror det er bare bra. Det er lenge siden et lag fra Gauldalen har vært oppe i 3. divisjon. Nå har spillere som har lyst til å satse på fotball to valgmuligheter, Sokna eller Gimse, sier Bekken.

Spillerne overtalte treneren

Da Gimse-trener Jon Kåre Prestmo tippet hvilke lag som vil kjempe i toppen av 3. divisjon, listet han opp fire-fem klubber. Sokna var ikke blant dem.

- Vi ble nummer fire eller fem i fjor og vi skal i hvert fall ikke bli noe dårligere enn det. Jeg og spillerne har fokus på at vi skal utvikle oss, sier treneren, som vurderte å gi seg etter fjorårssesongen.

- Spillerne overtalte meg til å fortsette og det har jeg ikke angret på. Hvis jeg kommer på trening og er i dårlig humør, drar jeg blid hjem. Det er en kjempegjeng, skryter Bekken.